E. Sodeikai ir I. Žukauskaitei – pasaulio standartinių šokių čempionato bronza | KaunoDiena.lt

E. SODEIKAI IR I. ŽUKAUSKAITEI – PASAULIO STANDARTINIŲ ŠOKIŲ ČEMPIONATO BRONZA

  • 0

Pirmą kartą Lietuvos sportinių šokių istorijoje pasaulinės sportinių šokių federacijos (WDSF) suaugusiųjų standartinių šokių grupės pasaulio čempionate į finalą pateko dvi Lietuvos šokėjų poros. Šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusiame čempionate Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas“) iškovojo bronzos medalius, o Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodniova (Vilniaus „Dileksa“) užėmė penktąją vietą.

Pasaulio čempionais tarp 73 porų iš 44 šalių tapo praėjusių metų pasaulio vicečempionai Dmitrijus Žarkovas ir Olga Kulikova iš Rusijos, o sidabro medaliai atiteko 2014-ųjų metų pasaulio čempionams Vokietijos atstovams Simonei Segatori ir Annettei Sudol.

Pasaulio suaugusiųjų standartinių šokių grupės čempionato finalo rezultatai:

1. Dmitrijus Žarkovas – Olga Kulikova (Rusija)

2. Simone Segatori – Annette Sudol (Vokietija)

3. Evaldas Sodeika – Ieva Žukauskaitė (Lietuva)

4. Francesco Galuppo – Debora Pacini (Italija)

5. Vaidotas Lacitis – Veronika Golodniova (Lietuva)

6. Aleksejus Gluchovas – Anastasija Glazunova (Rusija) 

Kartu su pasaulio čempionatu vyko ir WDSF reitingo suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupės varžybos, kuriose Lietuvos atstovai Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus „Ratuto“)

finale užėmė ketvirtąją vietą.

Varžybų nugalėtojais tapo Italijos atstovai Gabriele Goffredo ir Anna Matus, antrąją vietą užėmė danai Umberto Gaudino ir Louise Heise, o bronzos medalius pelnė Edgaras Marcosas Borjas ir Alina Nowak iš Ispanijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS