„Energija“ pasiekė tryliktąją pergalę Baltarusijos čempionate | KaunoDiena.lt

„ENERGIJA“ PASIEKĖ TRYLIKTĄJĄ PERGALĘ BALTARUSIJOS ČEMPIONATE

  • 0

Šeštas rungtynes per aštuonias dienas Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje žaidusi Elektrėnų „Energija“ pirmadienį atsirevanšavo Baltarusijos aštuoniolikmečių rinktinei už sekmadienį patirtą pralaimėjimą po pratęsimo (4:5) – elektrėniečiai svečius įveikė rezultatu 6:4 (2:2, 2:1, 2:1).

„Energija“ ir U-18 komandos yra žaidusios dar sezono pradžioje – spalio mėnesį pirmose tarpusavio rungtynėse Elektrėnų ekipa išvykoje varžovams nusileido 4:6, tačiau antrame mače atsirevanšavo ir išplėšė pergalę 4:3.

Rungtynes „Energija“ pradėjo aktyviai puldama, o praėjus vos šiek tiek daugiau nei keturioms minutėms, puikų reidą nuo aikštės vidurio atliko Edvinas Boroška (4:33), kuris apėjo visus gynėjus ir įmušė pirmą rungtynių įvartį (1:0).

Tai tarsi pažadino svečius, o Vladislavas Anufrienka per šiek tiek daugiau nei tris minutes atsakė dviem įvarčiais ir išvedė U-18 komandą į priekį – 2:1.

Sužaidusi beveik penkiolika minučių „Energijos“ varžovai prasižengė, o kiekybinę persvarą puikiai išnaudojo jau ketvirtose rungtynėse iš eilės pasižymintis Aimas Fiščevas (15:22), kurio tikslus metimas iš vidutinio nuotolio išlygino rezultatą – 2:2.

Nors antrame kėlinyje „Energija“ nepavyko sužaisti drausmingai ir per pirmąsias 11 minučių šeimininkai net 6 minutes žaidė mažumoje, tačiau įvartį vis tiek sugebėjo pelnyti. Vienas iš rezultatyviausių „Energijos“ žaidėjų Ilja Četvertakas (25:42) nuostabiu smūgiu į viršutinį tolimą vartų kampą nuginklavo varžovų vartininką ir sugrąžino „Energijai“ minimalų pranašumą – 3:2.

Po šio įvarčio U-18 ekipa užspaudė elektrėniečius jų zonoje, o keturioliktą kėlinio minutę galiausiai įvartį pelnė Zacharas Poliščiukas (33:08) ir rezultatas vėl tapo lygus – 3:3.

Permainingose rungtynėse toliau tęsėsi atkakli ir kieta kova, kurioje geriau sekėsi Elektrėnų ekipai. Likus žaisti mažiau nei 50 sekundžių, prie varžovų vartų kilo sumaištis, kurią išnaudojo Deividas Kazlauskas (39:12) sugrąžinęs šeimininkams minimalų pranašumą – 4:3.

Trečiojo kėlinio pradžia „Energijai“ buvo itin sėkminga – jau 41-ą kėlinio sekundę Aivaras Bendžius (40:41) įmušė įvartį bei padidino šeimininkų persvarą iki dviejų – 5:3. Kaip jau tapo įprasta, po „Energijos“ įvarčio sėkmingai atakuoja ir svečiai – trečią kėlinio minutę Ivanas Nekrasovas (42:17) nuginklavo šeimininkų vartininką Elviną Karlą bei sumažino svečių deficitą iki minimumo – 4:5.

Vėliau kėlinyje komandos ilgai neužsibūdavo varžovų zonoje ir nuolatos rengė greitas atakas. Likus žaisti mažiau nei keturias minutes, „Energijos“ persvarą iki dviejų padidino Lukas Vėželis (56:39). Gynyboje susitelkę elektrėniečiai sėkmingai atsilaikė ir atsirevanšavo varžovams už vakar patirtą pralaimėjimą.

Šiose rungtynėse „Energija“ ir U-18 komandos užsidirbo po 7 pašalinimus (14 baudos minučių).

„Energija“ per 34 rungtynes yra iškovojusi 17 pergalių ir su 49 taškais užima aštuntą vietą, o U-18 ekipa per 39 susitikimus yra iškovojusi 22 pergales ir su 69 taškais tarp dvylikos komandų žengia penktoje pozicijoje.

Artimiausios „Energijos“ rungtynės vyks Lietuvos ledo ritulio čempionate jau antradienį, kai Elektrėnų ekipa namuose nuo 21:00 val. kausis su Vilniaus „Geležinio vilko“ ekipa.

GALERIJA

  • „Energija“ pasiekė tryliktąją pergalę Baltarusijos čempionate
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS