Europos jėgos trikovės čempionate – dar vienas medalis | KaunoDiena.lt

EUROPOS JĖGOS TRIKOVĖS ČEMPIONATE – DAR VIENAS MEDALIS

  • 2

Lietuvoje vykstančiame Europos jaunučių, jaunių ir atvirajame jėgos trikovės čempionate Lietuvos sportininkai pirmadienį iškovojo dar vieną medalį.

Jaunių iki 59 kilogramų svorio kategorijoje Vidmantas Žibūda iškovo bronzą. Šioje svorio kategorijoje lietuvis nusileido tik ukrainiečiui Rostyslavui Zherebtsovui, kuris iškovojo aukso medalį ir kaimyninės Latvijos sportininkui Edgarui Jurkansui, kuris pelnė sidabrą.

Pats sportininkas teigia, kad ši pergalė – didelis pasiekimas ir motyvacija dirbti toliau.

„Prieš kelis mėnesius buvo įvairių minčių, kad gal net mesiu šį sportą, kadangi iki prizinių vietų trūkdavo labai nedaug... Bet ši pergalė yra labai didelis spyris toliau kovoti ir esu labai laimingas, kad pavyko užimti tokią aukštą vietą“, – sako V. Žibūda.

Sportininkas teigia, kad sunkiausia ruošiantis čempionatui buvo svorio metimas, kadangi per tris savaites devyniolikmetis turėjo atsikratyti penkių kilogramų svorio.

„Kai sužinojau, kad patekau į Lietuvos rinktinę, pradėjome intensyviai ruoštis varžyboms. Per tris savaites reikėjo numesti penkis kilogramus. Pradžioje svoris krito lėtai, bet vėliau pradėjau daug daugiau bėgioti, susiderinau mitybą. Žinoma, tai kainavo daug jėgų, bet varžybų dieną atsigavau ir parodžiau, ką galiu“, – sako V. Žibūda.

V. Žibūdos treneris Artūras Mačionis po iškovoto bronzos medalio sakė, kad Vidmantas – labai užsispyręs ir atsidavęs šiam sportui jaunuolis, o ši pergalė paskatins jį dirbti dar labiau.

„Tai yra pirmas tokio lygio medalis jam ir tai buvo jo svajonė. Aš matau, kaip Vidmantas sportuoja – jis yra atsidavęs ir žaviuosi jo valia. Jis dabar yra labai motyvuotas, nori dalyvauti visose varžybose“, – sako A. Mačionis.

Pats sportininkas sako, kad po čempionato kurį laiką atsipūs, o vėliau pradės ruoštis naujam sezonui.

„Kol kas laukia poilsis, o po naujų metų vėl prasidės varžubos – Lietuvos čempionatas, rudenį vyks varžybos Čekijoje, į kurias taip pat planuojame vykti, na ir labai tikiuosi vėl turėti galimybę startuoti Europos čempionate“, – sako V. Žibūda.

Kiti lietuviai – Deimantas Urbietis ir Linas Abakas – svorio kategorijoje iki 66 kilogramų liko dešimtoje ir vienuoliktoje vietoje.

Europos jaunučių, jaunių ir atvirasis jėgos trikovės čempionatas Kaune vyks iki gruodžio 2 dienos. Europos čempionate aukso medalį jau iškovojo Ieva Vinkšnaitė, o Nojus Čypas pagerino pasaulio rekordą.

GALERIJA

  • Europos jėgos trikovės čempionate –  dar vienas medalis
  • Europos jėgos trikovės čempionate –  dar vienas medalis
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Šeštadienį ir sekmadienį rimti dėdės eis :)

Jau zajebala

Jau zajiebala tuos špokus po 60 kg žiūrėt, kada rimti vyrai startuos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS