Europos nurodymai Lietuvos dziudo federacijai | KaunoDiena.lt

EUROPOS NURODYMAI LIETUVOS DZIUDO FEDERACIJAI

  • 0

„Europos dziudo čempionatas turi būti surengtas aukščiausiu lygiu, - sakė Kaune šią savaitę viešėjusi Europos dziudo sąjungos vykdomojo komiteto narė Catarina Rodrigues.

"Mes neskirstome čempionatų svarbos pagal amžiaus grupes, tai vienas iš keturių pagrindinių renginių Europos dziudo kalendoriuje ir kartelė iškelta aukštai", - teigė ji.

Europos dziudo sąjungos (European Judo Union - EJU) atstovai šią savaitę tikrino pasirengimo darbus Europos jaunių dziudo čempionatui (U-18), kuris vyks Kaune birželio 30 – liepos 2 dienomis. Renginyje laukiame daugiau nei tūkstančio stipriausių sportininkų iš 50 šalių.

Lietuva tokio masto renginį organizuoja pirmą kartą.

„Reikalavimai Europos čempionatui prilygsta dziudo varžyboms Olimpinių žaidynių metu. Nuo itin aukštų techninių ir sporto reikalavimų renginio vietai iki tiesioginių transliacijų visai Europai. Vien savanorių mums reikės daugiau nei šimto, bene pusė jų lydės sportininkus nuo persirengimo kambarių iki keturių tatamių, kur vyks kovos“, - pasakoja Lietuvos dziudo federacijos prezidentas Vigmantas Sinkevičius.

Daugiausiai EJU dėmesio skyrė „Žalgirio“ arenai, kur vyks čempionatas, taip pat viešbučių išsidėstymui, logistikai, sportininkų maitinimui, VIP asmenims sudarytoms sąlygoms. Mat į renginį atvyksta 25 aukščiausio lygio Europos dziudo pareigūnai, tarp jų ir EJU prezidentas Sergejus Soloveičikas.

„Jūsų arena – fantastiška. Ji viena geriausių lyginant su tomis, kuriose pastaruosius penkerius metus vyko dziudo čempionatai. Čia yra visa reikalinga infrastruktūra tiek sportininkams, tiek aptarnaujančiam personalui, VIP svečiams, žiniasklaidai. Be to, ją lengvai galima pritaikyti dziudo reikmėms“, - sakė C. Rodrigues.

Tai jau antrasis vienos iš pagrindinių Europos dziudo sąjungos pareigūnės vizitas Kaune. Pirmą kartą ji viešėjo pernai, kai teisė surengti Europos jaunių dziudo čempionatą buvo patikėta Lietuvai.

Pasak V. Sinkevičiaus, vienas iš pagrindinių Europos dziudo sąjungos reikalavimų – profesionali komanda, pajėgi užtikrinti sklandžią čempionato organizaciją. Taip pat mieste sukurta infrastruktūra: ne tik sportininkų varžyboms, bet ir laisvalaikiui. 

„Su svečiais pėsčiomis apėjome visus viešbučius, pasivaikščiojome Laisvės alėjoje, nuėjome iki arenos. Nors nuolat kursuos autobusai ir lengvosios mašinos, norėjome parodyti, kad viskas yra šalia. Tai išties padarė įspūdį – Laisvės alėja net buvo tituluota miesto gyvybine arterija“, - sakė V. Sinkevičius.

Pasak Lietuvos dziudo federacijos prezidento, šiuo metu prasidėjo intensyviausias pasirengimo Europos jaunių dziudo čempionatui etapas. Tam tikru iššūkiu tapo logistikos klausimai. Dauguma dalyvių atskrenda į Vilniaus oro uostą, tad būtina užtikrinti daugiau nei tūkstančio žmonių pervežimą į Kauną.

Iki galo neišspręsti ir finansiniai klausimai, nes reikia supirkti nemažai naujos įrangos, dideli reikalavimai ir techniniam čempionato aptarnavimui. Kauno miesto savivaldybė jau patvirtino padengsianti Kauno „Žalgirio“ arenos nuomos išlaidas. Atsakymo dėl finansavimo dar laukiama iš Kūno kultūros ir sporto departamento, vyksta derybos su potencialiais rėmėjais.

„Čempionatas – didžiulis iššūkis ir atsakomybė ne tik mums. Tai dalis šalies ir Kauno miesto įvaizdžio, nes varžybas tiesiogiai stebės visas dziudo pasaulis, suvažiuos žurnalistai iš daugelio Europos šalių, o daugiau nei tūkstantis sportininkų grįžę pasakos savo įspūdžius. Turime susitelkti ir padaryti tai, ką galime geriausia“, - sakė V. Sinkevičius.

Vizito metu EJU atstovai dalinosi ilgamete kitų čempionatų patirtimi ir užtikrino, kad jų komanda glaudžiai dirbs su vietos organizaciniu komitetu. Taip pat susitiko su Kauno miesto vadovais.

„Tarptautiniai sporto renginiai – vienas efektyviausių būdų reklamuoti miestą, todėl turi būti sudarytos visos sąlygos sportininkams ne tik siekti aukščiausių rezultatų, bet taip pat ir patogiai įsikurti, turiningai leisti laisvalaikį. Džiaugiuosi, kad Europos dziudo sąjunga itin teigiamai įvertino mūsų pastangas. Tikiuosi ir sportininkai po Europos dziudo čempionato išsiveš tik geriausius įspūdžius ir garsins Kauną Europoje“, - sakė Kauno miesto savivaldybės vicemeras Povilas Mačiulis.

Paskutinis EJU atstovų vizitas numatytas likus kelioms savaitėms iki Europos jaunių dziudo čempionato.

GALERIJA

  • Europos nurodymai Lietuvos dziudo federacijai
  • Europos nurodymai Lietuvos dziudo federacijai
  • Europos nurodymai Lietuvos dziudo federacijai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS