Europos žaidynių dalyviai siekia ne vien medalių | KaunoDiena.lt

EUROPOS ŽAIDYNIŲ DALYVIAI SIEKIA NE VIEN MEDALIŲ

Europos žaidynių medaliu Lietuvos rinktinės laimikių kraitį papildė breiko šokėja Dominika Banevič, trofėjų ir olimpinių kelialapių link žygiavo penkiakovininkės ir boksininkas.

Tikėjosi finalo

Lenkijoje vykstančiose Europos žaidynėse vilnietė D. Banevič (B-Girl Nicka) iškovojo bronzos medalį.

16-metė šokėja pusfinalyje 1:2 pralaimėjo ukrainietei Anai Ponamarenko (B-Girl Stefani), o mažajame finale 2:1 buvo pranašesnė už italę Antilą Sandrini (B-Girl Anti).

„Manau, kad laimėjau pusfinalį ir turėjau būti finale, bet teisėjai nusprendė kitaip. Jau ketvirtą kartą varžiausi su ukrainiete, anksčiau visas dvikovas buvau laimėjusi aš“, – sakė D. Banevič.

Aukso medalį ir vienintelį kelialapį į 2024-ųjų Paryžiaus olimpines žaidynes iškovojo Nyderlandų atstovė India Sardjoe (B-Girl India).

Vyrų varžybose triumfavo prancūzas Dany Dannas (B-Boy Dany).

Breikas: D. Banevič po pralaimėto pusfinalio suabejojo teisėjų objektyvumu. (Kipro Štreimikio / LTOK nuotr.)

Nori pravėdinti galvas

Liepos 1-ąją šiuolaikinės penkiakovės moterų varžybų finale startuos aštuoniolika sportininkių, tarp jų – net trys lietuvės: olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, olimpietės Gintarė Venčkauskaitė ir Ieva Serapinaitė.

Kartu su medaliais bus išdalyti aštuoni olimpiniai kelialapiai – ne asmeniniai, bet skirti šaliai (žaidynėse vienai valstybei gali atstovauti tik po dvi atletes).

Pusfinalyje geriausiai sekėsi G. Venčkauskatei – surinko 1 123 taškus ir A grupėje buvo antra, į priekį praleidusi tik italę Eleną Micheli (1 127 tšk.).

B grupėje L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė (1 109 tšk.) užėmė 4 vietą, I. Serapinaitė 1 107 tšk.) – 5 poziciją. Lietuves aplenkė vokietė Rebecca Langrehr (1 113 tšk.), vengrė Michelle Gulyas ir ispanė Laura Heredia (abi – po 1 112 tšk.).

„Tikriausiai pirmą kartą iki varžybų finalo – net kelių dienų pertrauka, tačiau lovose nedrybsosime – lengvai pabėgiosime, paplaukiosime. Gal nuvažiuosime į Krokuvos centrą pasivaikščioti, pravėdinti galvas“, – dalijosi artimiausiais planais I. Serapinaitė.

Lietuvis – prieš kubietį

Bokso turnyre buvo likęs vienintelis mūsų šalies mohikanas – kaunietis Jonas Jazevičius (svorio kategorija per 92 kg).

Jau pirmą aštuntfinalio raundą J. Jazevičius privertė kapituliuoti Kosovo sportininką Shpejtimą Shabani.

„Pavyko realizuoti savo planus ir trenerio reikalavimus. Džiaugiuosi patekęs į ketvirtfinalį. Nuo olimpinio kelialapio skiria tik dvi pergalės, stengsiuosi jas iškovoti“, – sakė Lietuvos boksininkas.

Šiuolaikinės penkiakovės varžybų finale – L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, G. Venčkauskaitė ir I. Serapinaitė.

Vakar vakare J. Jazevičius išmėgino jėgas su Bulgarijai atstovaujančiu kubiečiu Yordanu Alainu Hernandezu Morejonu, kuris aštuntfinalyje 4:1 nugalėjo italą Diego Lenzi.

Olimpiniai kelialapiai bus įteikti šios svorio kategorijos finalininkams.

Nepasisekė favoritei, pasaulio ir Europos čempionei Gabrielei Stonkutei (iki 75 kg) – ji pirmą dvikovą 2:3 pralaimėjo turkei Busrai Isildar. Pergalę lietuvei skyrė teisėjai iš Filipinų ir Fidžio, mūsiškės varžovei – Šri Lankos, Australijos ir Pietų Korėjos arbitrai.

Aštuntfinalyje suklupo Aleksandras Trofimčiukas (iki 71 kg) – 1:4 neatsilaikė prieš Albaną Beqiri (Albanija).

Kaupia trofėjus

Po aštuonių Europos žaidynių dienų daugiausia medalių – 63 (iš jų 19 aukso) – buvo iškovoję italai.

Ispanijos sportininkai turėjo 43 medalius, prancūzai – 36.

Breiko šokėja D. Banevič prisijungė prie čempione tapusios Lietuvos moterų trijulių krepšinio (3 prieš 3) komandos ir aukso medalį laimėjusio kanojininko Henriko Žustauto, sidabrą iškovojusio ieties metiko Edžio Matusevičiaus ir bronzą – bėgikių Gretos Karinauskaitės ir Gabijos Galvydytės, disko metiko Andriaus Gudžiaus.

Latviai džiaugėsi 7 medaliais (3 aukso, 2 sidabro ir 2 bronzos), estai – 3 (2 aukso, 1 sidabro).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS