G. Titenis finišavo keturioliktas ir tapo pasaulio rekordo liudininku | KaunoDiena.lt

G. TITENIS FINIŠAVO KETURIOLIKTAS IR TAPO PASAULIO REKORDO LIUDININKU

  • 1

Pasaulio plaukimo čempionato 50 m krūtine rungties pusfinalyje Giedrius Titenis buvo arti savo geriausio pasiekimo, bet liko keturioliktas ir nepateko į finalą.

Antrojo pusfinalio septintajame take startavęs lietuvis pademonstravo gerą reakciją ir veržliai startavo, tačiau prilygti varžovams buvo sunku.

G .Titenis distanciją įveikė per 27,24 sek. – lygiai tokį patį rezultatą 28 metų plaukikas užfiksavo ir antradienį ryte atrankos varžybose, kuriose buvo vienuoliktas.

Jam priklausantis Lietuvos rekordas yra 27,20 sek.

Antradienio vakarą ir vėl niekas neprilygo britui Adamui Peaty, kuris antrą kartą per dieną pagerino 50 m krūtine pasaulio rekordą.

Su G. Titeniu plaukęs 22-ejų metų plaukikas pusfinalyje nulėkė per 25,95 sek. Jis dar 0,15 sek pagerino savo rekordą, kurį buvo pasiekęs rytinėse atrankos varžybose (26,10 sek.).

Į finalą pateko aštuoni atletai – visi, kurie plaukė greičiau nei per 27 sek.

G. Titeniui, kuris po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių pakeitė trenerį ir iš Anykščių persikėlė treniruotis į Austriją, nepavyko realizuoti savo ambicijų 100 metrų krūtine rungtyje – ji praėjusį sekmadienį lietuviui baigėsi pusfinalyje 12-uoju rezultatu. Tąkart geriau už Giedrių plaukė Andrius Šidlauskas, netikėtai įsiveržęs į finalą ir ten užėmęs šeštąją vietą.

G. Titenis šiame čempionate dar plauks 200 m krūtine. Šioje rungtyje jis yra iškovojęs pasaulio pirmenybių bronzos medalį 2009 metais Romoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

.

Nu vistiek geriau nei Berankis :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS