Gimtadienio dovana penkiakovininkei – penki aukso medaliai | KaunoDiena.lt

GIMTADIENIO DOVANA PENKIAKOVININKEI – PENKI AUKSO MEDALIAI

  • 0

„Ne kiekvieną gimtadienį tokios dovanos pasipila“, – nusijuokė penkiakovininkė olimpietė Gintarė Venčkauskaitė, pasaulio biatlo ir triatlo čempionate iškovojusi net penkis aukso medalius.

Balyje (Indonezija) surengtose varžybose 31-ąjį gimtadienį paminėjusi G. Venčkauskaitė tapo pasaulio triatlo (bėgimas, plaukimas, šaudymas) ir biatlo (bėgimas, plaukimas) čempione, kartu su Titu Puronu pasipuošė mišrių biatlo estefečių aukso medaliu, galiausiai prie šių trofėjų pridėjo ir du moterų komandų įskaitos aukso medalius.

„Buvo baugoka startuoti atvirame vandenyje, – nusišypsojo Gintarė. – Jau daugelį metų plaukioju tik baseine, o vien pagalvojus apie žuvis ir kitus atviro vandens gyventojus, galinčius prie manęs prisiliesti, sutraukia kojas... Tačiau varžybų dieną, matyt, suveikė adrenalinas. Dabar ir vėl negalėčiau lipti į vandenį, maudytis – baimė niekur nedingo. Prieš varžybas buvome nusiteikę, kad laimės tie, kurie prisitaikys prie blogų ar nepalankių sąlygų, nekreips į jas dėmesio. Man pavyko.“

Pirmą kartą biatlo ir triatlo pirmenybėse G. Venčkauskaitė dalyvavo 2015-aisiais.

„Dabar jau žinau, kad tai nėra vien fizinių galimybių demonstravimas. Tai ir taktika, kaip paskirstyti jėgas, greitai apsiauti sportinius batelius, kaip žengti į vandenį ir iš jo. Jei viską gerai susidėlioji, galima sutaupyti nemažai sekundžių. Biatlas ir triatlas – itin sunkios rungtys tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Neįsivaizduoju, kaip triatlono elito sportininkai sugeba tokiais tempais įveikti visas rungtis. Pagarba jiems“, – kalbėjo Gintarė.

Pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė tiesiog maudėsi visų spalvų medaliuose.

T. Puronas, su G. Venčkauskaite iškovojęs mišrių biatlo estefečių auksą, taip pat tapo pasaulio triatlo čempionu, su komanda pelnė biatlo sidabrą.

Ieva Serapinaitė – pasaulio biatlo ir triatlo vicečempionė, kartu su Pauliumi Vagnoriumi iškovojo mišrių triatlo estafečių auksą ir dar du aukso medalius pelnė už pergalę moterų komandų įskaitoje.

Neda Doroševaitė pasipuošė asmeninių varžybų bronza ir moterų komandų įskaitos auksu. P. Vagnorius asmeninėse triatlo varžybose iškovojo bronzą ir vyrų komandų įskaitos sidabrą. Danielius Jevensaperis džiaugėsi triatlo komandų įskaitos auksu ir biatlo komandų sidabru.

„Smagu, kad suaugusiųjų grupėje susirinkome beveik visus trofėjus, – teigė G. Venčkauskaitė. – Nemažai Indonezijos gyventojų sužinojo, kur yra Lietuva. Dabar jau galvoju apie kitą sezoną, jis bus ilgas ir įtemptas. Su treneriu Pauliumi Aleksandravičiumi dar neaptarėme konkretaus plano, bet laukia nemažai kelionių.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS