Į Lietuvą grįžta diskgolfo varžybos | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ GRĮŽTA DISKGOLFO VARŽYBOS

  • 0

Praėjusių metų varžybose triumfavęs lietuvis Gabrielius Gricius šiemet stoja į kovą dėl trečiojo iš eilės Baltijos šalių čempiono titulo. Šį savaitgalį prasideda „Prodiscus Baltic Sea Tour’ 2015“ – diskgolfo varžybos, kasmet sulaukiančios vis daugiau dalyvių.

„Turas vis labiau auga, šiemet atsirado vienas papildomas turnyras Estijoje. Šie metai yra pirmieji, kuomet visuose turnyruose užpildytas didžiausias galimas dalyvių skaičius. Vilniuje teko net išplėsti diskgolfo parką dviem krepšiais, kitu atveju parkas nebūtų sutalpinęs visų 100 dalyvių“, – dalyvių gausa džiaugėsi turo vadovas Darius Gricius.

Pirmųjų varžybų vieta – simbolinė

Pirmasis sezono turnyras vyks Vilniuje. D. Griciui ši vieta simbolinė – būtent sostinės diskgolfo parke pasibaigė praėjusių metų turnyras. Tolimesnės varžybos vyks Latvijoje, Suomijoje, Estijoje, į Lietuvą turnyras dar kartą grįš jau vasarą –liepos mėn. 11-12 dienomis vyks turnyras „Zarasai Open“.

Praėjusiais metais vyko 7 turai, šiemet turnyrų skaičius išaugo – vyks 8. Išaugusį turnyrų skaičių lemia sporto populiarumas Estijoje. Net 3 iš visų turnyrų vyks Estijoje, būtent šioje šalyje diskgolfo parkų plėtrą galima vadinti grandiozine – įkurta 40 parkų skirtinguose miestuose. Gerėjant parkų infrastruktūrai atsiranda vis daugiau žaidžančių žmonių. Lietuvoje yra keturi diskgolfo parkai: Vilniuje, du Jonavos rajone ir Zarasuose.

Didžiausias turnyras Lietuvoje

„Didžiausias iki šiol diskgolfo turnyras Lietuvoje dar daugiau dalyvių ir nesutalpintų – tam paprasčiausiai neužtektų parko dydžio“, – teigė D. Gricius. Turo vadovas omenyje turi ne parko erdvę, o įrengtų krepšių skaičių. Šiam turnyrui Vilniaus parkas net buvo padidintas, nuo 18-os iki 20-ies krepšių, laukiama sportininkų iš keturių užsienio šalių: Latvijos, Estijos, Suomijos bei Rusijos.

Kartu su praėjusių metų prizininkais G. Griciumi, estais Silveriu Lattu ir Martinu Rotmeisteriu, „Prodiscus Baltic Sea Tour’ 2015“ dalyvaus ir Europos diskgolfo legenda – Ville Piippo. V. Piippo yra 2007 metų Europos čempionas, o praėjusiais metais Europos čempionate tapo 40+ amžiaus grupės čempionu.

„Ville be abejonės yra aukščiausią reitingą turintis žaidėjas. Nors mes turėsime 40+ amžiaus grupę, tačiu šiame ture jis žais Atvirajame divizione, tad visų šios kategorijos žaidėjų tikslas – žaisti prieš Ville ir jį nugalėti. Atsižvelgiant į tai, kad į Lietuvą grįžta visi praėjusių metų sezono geriausi galima teigti, kad susirenka visas Baltijos šalių elitas“, – sakė D. Gricius.

Lietuviai – prizininkai

G. Gricius įtemptoje kovoje prieš S. Lattą praėjusiais metais apgynė čempiono titulą ir antrus metus iš eilės tapo Atvirojo diviziono nugalėtoju. Iki paskutinio etapo Vilniuje nebuvo aišku, kuris jų taps sezono čempionu. Tai patraukė vienos Amerikos diskų gamintojų remiamos Europos komandos dėmesį – G. Gricius buvo pakviestas į jos žaidėjų gretas. Tokį įvertinimą gauna tik geriausi ir perspektyviausi žaidėjai.

Kitą aukso medalį Jaunimo iki 16 metų divizione namo parsivežė Dobilas Dainys. Jam praėję metai šioje kategorijoje buvo paskutiniai ir šiemet D. Dainys jau kovos Atvirajame divizione. Lietuvos vardas pernai buvo minimas ir 40+ amžiaus grupės apdovanojimuose – D. Gricius užėmė antrąją vietą bendroje „Prodiscus Baltic Sea Tour’ 2014“ įskaitoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS