I. Serapinaitė triumfavo Europos jaunimo šiuolaikinės penkiakovės čempionate | KaunoDiena.lt

I. SERAPINAITĖ TRIUMFAVO EUROPOS JAUNIMO ŠIUOLAIKINĖS PENKIAKOVĖS ČEMPIONATE

  • 1

Lietuvė Ieva Serapinaitė penktadienį iškovojo aukso medalį Lenkijoje vykstančiame Europos jaunimo (iki 24 metų) šiuolaikinės penkiakovės čempionate.

Fechtavimo rungtyje I. Serapinaitė laimėjo 27 kovas ir užėmė antrąją vietą. Dar du taškus lietuvė pridėjo papildomame fechtavimo etape. Plaukimo rungtyje I. Serapinaitė (2.14,01) pasiekė geriausią rezultatą. Jojime Lietuvos sportininkė buvo antra.

Prieš bėgimo ir šaudymo rungtį I. Serapinaitė buvo pirma ir turėjo 13 sek. pranašumą prieš baltarusę Viktoriją Astrovską ir 22 sek. - prieš kitą baltarusę Tacianą Ragačovą.

Likus 400 m iki finišo T. Rahavzova aplenkė lietuvę, bet finišo „spurte“ mūsiškė susigrąžino pirmąją poziciją ir tapo čempione.

„Prieš čempionatą buvau ramiai nusiteikusi, nes žinojau, kad tai čempionatas, kuriam dalyvaus mano amžiaus merginos ir su kuriomis tikrai galėsiu kovoti dėl medalio. Šiemet sezonas man nesiklostė taip, kaip tikėjausi, nes Europos čempionate buvo 15-a, o pasaulio pirmenybėse nepavyko patekti į finalą. Dėl to į šias varžybas vykau reabilituotis. Jaučiausi užtikrintai, žinojau, ką darau, todėl galbūt ta koncentracija bei užtikrintumas man leido tapti čempione“, - naujienų agentūrai ELTA po varžybų pasakojo I. Serapinaitė.

I. Serapinaitei nėra palanki paskutinė bėgimo ir šaudymo rungtis, todėl dar prieš paskutinę rungtį buvo aišku, kad kova dėl aukso bus atkakli.

„Kad Lietuvai iškovosiu medalį, buvo aišku prieš bėgimo ir šaudymo rungtį, nes mes - pirmos trys merginos - buvome toli atitrūkusios nuo ketvirtosios vietos. Tad medalis jau buvo kišenėje, tik kuris - dar nebuvo aišku. Paskutiniame rate jau žinojau, kad laimėsiu auksą arba sidabrą. Paskutiniame rate baltarusė mane lenkė, bet kiek užsilaikiau už jos, o finiše pavyko padaryti lemiamą spurtą“, - džiaugėsi penkiakovininkė.

GALERIJA

  • I. Serapinaitė triumfavo Europos jaunimo šiuolaikinės penkiakovės čempionate
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senelis

Auksiniai sveikinimai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS