Istorinis D. Labanausko pasiekimas – žais profesionalų smiginio pasaulio čempionate | KaunoDiena.lt

ISTORINIS D. LABANAUSKO PASIEKIMAS – ŽAIS PROFESIONALŲ SMIGINIO PASAULIO ČEMPIONATE

Pirmą kartą Lietuvos smiginio istorijoje lietuvis pateko į Profesionalų smiginio korporacijos (PDC) pasaulio čempionatą.

Savaitgalį puikiai sužaidęs atrankos varžybose garliaviškis Darius Labanauskas užsitikrino PDC Šiaurės-Baltijos šalių žaidėjų reitingo mažiausiai antrą vietą ir taip iškovojo teisę žaisti šios organizacijos Pasaulio čempionate, kurio prizinis fondas sudaro 2,5 mln. svarų, o nugalėtojui atiteks pusė milijono svarų.

"Tai dar atrodo nerealu", – po varžybų teigė D.Labanauskas. Pastarasis sezonas – pirmasis, kai jis bandė pakliūti į šį čempionatą. Iki šiol D.Labanauskas dalyvaudavo tik Pasaulio smiginio federacijos (WDF) ir Britų smiginio organizacijos (BDO) reitingų varžybose bei pasaulio čempionatuose čempionatuose. 

"Šaunuolis, didžiausi sveikinimai. Didžiuojamės tavimi, tik dėka tavęs pasaulis žino, kad Lietuvoje irgi žaidžiamas smiginis", – D.Labanauską su pasiekimu sveikino Lietuvos DARTS sporto federacijos prezidentas Donatas Matijoška.

D.Labanauskas pasakojo, kad prieš sezoną jo tikslas buvo patekti į minėto reitingo geriausių žaidėjų penketuką, nes jie gali nemokamai dalyvauti atrankoje PDC turų kortai, galiojančiai dvejus metus, gauti. Į profesionalų pasaulio čempionatą pakviečiami du šio reitingo geriausieji. 

Kalbant apie Darių, jo sportinę karjerą, žodžiai pirmas ir vienintelis galėtų būti rašomi vietoje pavardės.

"Po pirmųjų šio sezono nesėkmingų PDC Šiaurės-Baltijos šalių reitingo varžybų Danijoje, buvau apsisprendęs, kad Vilniaus PDC turas bus man paskutinis", – pasakojo žaidėjas. Tačiau gimtojoje šalyje jis laimėjo du reitingo turnyrus ir vienas atrankos į PDC Europos turą. Po to PDC sekė dar penkios mano pergalės ir patekimai į euroturus", – vardijo D.Labanauskas.

Jis teigė, kad visi ateities planai ir realios naujojo karjeros etapo galimybės paaiškės po kvalifikacijos PDC kortai gauti. "Tarp kitko dar turiu menką galimybę patekti ir į PDC Europos čempionatą", – pasakojo žaidėjas.

D.Labanausko karjeros vingius sekantis ir kartu besitreniruojantis jo klubo draugas kaunietis Algirdas Makauskas portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad šis Dariaus pasiekimas – patekimas į PDC pasaulio čempionatą, unikalus daugeliu aspektų.

"Jis yra pirmas ir kol kas vienintelis Lietuvos sportininkas, sugebėjęs tai padaryti. Kalbant apie Darių, jo sportinę karjerą, žodžiai pirmas ir vienintelis galėtų būti rašomi vietoje pavardės. Tiek daug jis jau yra pasiekęs Lietuvoje ir už jos ribų, kad niekas ir nebeprisimena visų jo iškovotų pergalių bei titulų", – tvirtino A. Makauskas.

"Nestebina ir pats faktas, kad tai, galbūt, vienintelis mūsų šalies sportininkas, labiau žinomas Europoje ir visame pasaulyje nei Lietuvoje, kur smiginis, deja, negali populiarumu varžytis su krepšiniu, futbolu ar net tuo pačiu tenisu, yra ignoruojamas valstybinių sporto institucijų, didžiosios dalies žiniasklaidos priemonių ir, atitinkamai, rėmėjų", – dėstė kaunietis.

Jis aiškino, kad atranka į PDC Pasaulio čempionatą – milžiniška. D. Labanauskas buvo priverstas konkuruoti su daug gilesnes tradicijas šioje sporto šakoje turinčių Skandinavijos šalių sportininkais, kuriose ne žaidėjų, o vien smiginio klubų yra daug daugiau negu mūsų šalyje šią šaką aktyviai kultivuojančių žmonių.

"Išsikėlęs tikslą pakliūti į pagrindines ir prestižiškiausias smiginio sporto metų varžybas, Darius buvo priverstas dalyvauti visuose įmanomuose reitingo turnyruose, išmaišyti kone pusę Europos, idant neprarastų nė vieno brangaus taško", – akcentavo A. Makauskas.

Jis anonsavo, kad gruodžio antroje pusėje D. Labanauskas žengs ant pasaulio čempionato pakylos ir susigrums su elitiniais pasaulio smiginio sporto meistrais, renginį nušvies didžiausi sporto televizijos kanalai, užsienio komentatoriai ne kartą ir ne du su nuostaba bei pasigėrėjimu vėl minės Lietuvos vardą.

"Darius – kuklus, bet labai talentingas, darbštus, be galo užsispyręs žmogus šitaip pristato Lietuvą pasauliui", – gyrė bendraklubį A. Makauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

fanas

sekmes cempionate, Dariau!

Jurgita

Darius tikrai puikus žmogus. Labai džiugu, kad jis pasiekė tokių aukštumų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS