„Kauno maratone“ bus renkama aktyviausia mokykla | KaunoDiena.lt

„KAUNO MARATONE“ BUS RENKAMA AKTYVIAUSIA MOKYKLA

  • 0

Baigiantis mokslo metams Kauno ir kitų Lietuvos mokyklų, gimnazijų, progimnazijų ir švietimo įstaigų dalyviai kviečiami dalyvauti „Kauno maratone“ bei iškovoti šiemet pirmą kartą įsteigtą „Geriausios mokyklos taurę“.

„Per jau tris vykusius „Kauno maratono“ renginius pastebėjome, kad vis aktyvesnės darosi mūsų mokyklos ir jų bendruomenės. Šiemet norime moksleivius, jų tėvus, mokytojus ir visas mokyklų bendruomenes paskatinti susiburti ir atstovauti savo mokyklai ar gimnazijai „Kauno maratone“. Tegul būna tai žingsnis link sveikesnės ir tvirtesnės mokyklos bendruomenės, bei aktyvesnių vaikų ir mokytojų“, – pasakojo renginio koordinatorius, „Kauno maratono klubo“ narys Regimantas Tarasevičius.

Suvienijo mokyklos bendruomenę

Pasak organizatorių, viena iš aktyviausių mokyklų, iš kurios pavyzdį imti gali ir kitos mokyklos, – Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija. Ši mokykla jau antrus metus iš eilės surenka nuo pusės iki šimto dalyvių ir startui bėgimo varžybose ruošiasi bene puse metų.

„Viskas prasidėjo prieš metus, nuo pasikalbėjimo su keletu moksleivių, ir pradėtos burti bėgimo bendruomenės mokykloje. Šiemet jau užregistravome apie 100 dalyvių. Tarp jų ir pradinukai, kurie bėgs 1,5 kilometro, ir vyresnių klasių moksleiviai, pasiryžę įveikti 5 ar 10 kilometrų. Komandoje yra ir mokytojų ar tėvų, kurie užsiregistravo į pusės maratono distanciją“, – pasakojo mokykloje aktyvią bendruomenę subūrusi mokytoja Alina Akopian.

Šios mokyklos bendruomenė susirado rėmėjų, kurie padengia dalyvavimo, aprangos ir treniruočių išlaidas. Kelis kartus per savaitę gimnazijos komanda vietos bendruomenei organizuoja nemokamas treniruotes, o šaltuoju metų laiku rinkosi į paskaitas apie mitybą, buvo rengiami susitikimai su ultramaratonininkais ir kitais įdomiais žmonėmis. Bendra, papildoma veikla ir pasiruošimas daugeliui pakeitė nuomonę apie bėgimą ir dabar įveikti kelis kilometrus tapo paprasta ir smagia užduotimi.

Skiriama mažai dėmesio

Įprasta, kad kūno kultūros pamokose moksleiviams tenka pažymiui atsiskaityti įvairias bėgimo ar kitas užduotis. Deja, daugeliui moksleivių tai yra kančia, nes pamokų metu pasiruošti vieno ar kelių kilometrų bėgimui dėmesio beveik neskiriama, nors bėgimas – pagrindas daugeliui sporto šakų.

„Pamenu, kad bėgimas mokykloje daugeliui buvo tarsi keiksmažodis. Kūno kultūros pamokose visi daug mieliau eidavome žaisti krepšinio. Tad dažnas taip ir neišmokome taisyklingai bėgti. Pasisekė tamm, kieno mokytojas mėgo bėgimą. Nes jei ne, tai mokykloje nebuvome tam tinkamai paruošti. Tikimės, kad didesnis dėmesys bėgimui ir galimybė savo mokyklai laimėti prizą paskatins pamokų metu mokytojus ir vaikus daugiau dėmesio skirti šiam sportui. Ką gali žinoti, gal moksleiviai atras naują hobį ir vasarą praleis ne prie kompiuterio, o bėgiodami ir sportuodami“, – pasakojo R. Tarasevičius.

Apdovanos ir kitas komandas

Aktyviausia mokykla bus renkama susumavus visų komandos narių nubėgtus kilometrus. Daugiausia kilometrų įveikusių dalyvių laukia nugalėtojų taurė ir 100 rėmėjų ausinukų. Be šios taurės birželio 12 dieną „Kauno maratone“ bus apdovanota ir daugiau komandų.

Už daugiausia nubėgtų kilometrų „Universiteto taurė“ atiteks aukštojo švietimo įstaigai. Prieš metus vos 5 kilometrais nuo Kauno technologijų atsiliko Vytauto Didžiojo universitetas.

Daugiausia dalyvių surinkusiai politinei partijai ar visuomeninei organizacijai atiteks „Greičiausios politinės jėgos“ taurė. Kol kas visus trejus metus šis titulas atitenka visuomeninei organizacijai „Vieningas Kaunas“. Nuo jos nedaug atsilieka Liberalų sąjūdis.

Daugiausia kilometrų nubėgusi įmonė ar kita bendraminčių komanda apdovanojama „Mero taure“. Kol kas ji visus tris kartus atiteko „SDG“ įmonei.

Taip pat be visų kitų prizininkų, maratono distancijos amžiaus grupių nugalėtojų apdovanojamas jauniausias ir vyriausias dalyvis. Taip pat didžiausią išmonę parodęs ir įdomiausiai pasipuošęs dalyvis.

Birželio 12 dieną Kauno rotušės aikštėje startuos „Kauno maratonas 2016“. Didžiausiame vasaros bėgime Lietuvoje tikimasi sulaukti daugiau nei 7 tūkstančių dalyvių. Sportininkai rungsis maratono, Kauno „Akropolio“ pusmaratonio, „Švyturio Balto nealkoholinio“ 10 km, Akademinės Kredito Unijos 5 km, „PRISMA“ šeimų bėgimo 1,5 km distancijose. Renginio metu paaiškės ir Lietuvos maratono čempionato nugalėtojas. Visiems renginio dalyviams atiteks ir išskirtiniai medaliai.

GALERIJA

  • „Kauno maratone“ bus renkama aktyviausia mokykla
  • „Kauno maratone“ bus renkama aktyviausia mokykla
  • „Kauno maratone“ bus renkama aktyviausia mokykla
  • „Kauno maratone“ bus renkama aktyviausia mokykla
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS