Klaipėdos „Dragūnas“ – per žingsnį nuo LRL aukso medalių | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS „DRAGŪNAS“ – PER ŽINGSNĮ NUO LRL AUKSO MEDALIŲ

  • 0

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai ir toliau demonstruoja puikią sportinę formą – trečiadienį antrose Lietuvos “Vivus.lt” rankinio lygos (LRL) didžiojo finalo rungtynėse Alytuje 10 įvarčių skirtumu – 34:24 (21:7) palaužė Alytaus “Almeidos-Stronglaso”  ekipą ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0.

Tai rimtas pareiškimas, kad penkių pastarųjų metų Lietuvos čempionas „Dragūnas“ nesiruošia užleisti nugalėtojo sosto ir šiemet.

Klaipėdiečiai Dzūkijoje nuo dvikovos pradžios diktavo savo žaidimo sąlygas – greitai susikrovė dviženklę persvarą – 15:5, o pirmąjį kėlinį laimėjo net 14 įvarčių skirtumu – 21:7.

Antrajame kėlinyje klaipėdiečiai šiek tiek atsipalaidavo ir jau 40 dvikovos minutę leido dzūkams priartėti iki 11 įvarčių - 14:25. Visgi, intrigos aikštės šeimininkams atkurti nebepavyko – klaipėdiečiai dar kartą įrodė, kad jie yra profesionalai ir susikrautos dviženklis persvaros neiššvaistė.

„Dragūno“ komandą į pergalę vedė Igoris Kopišinskis, įmetęs 8 (1 iš 7 m) įvarčius, Karolis Stropus pridėjo 7 (1 iš 7 m), Mindaugas Dumčius - 6 (2), Jonas Truchanovičius – 5, Šarūnas Ugianskis – 3 įv.
Alytaus gretose išsiskyrė 9 įvarčius (3 iš 7 m) į Klaipėdos ekipos vartus įmetęs Gintautas Adamkevičius, Irmantas Asakavičius – 4, Aurelijus Sabonis ir Linas Paliušis – po 3, Robertas Paužuolis ir Mindaugas Visalga – po 2 įv.    

Priminsime, kad šeštadienį Klaipėdoje vykusiose pirmose finalo rungtynėse dragūniečiai pergalę šventė 13 įvarčių skirtumu -  32:19 (17:7).

Trečiosios serijos rungtynės, kurios didelė tikimybė, jog bus paskutinės, vyks gegužės 16 dieną (šeštadienį) 14 val. “Švyturio” arenoje.

„Tai istorinis įvykis. Iki šiol rankinio dvikovos “Švyturio” arenoje nėra vykusios. Tai buvo viena iš mano senų svajonių. Seniai apie tai mąsčiau, tačiau tam reikia ir daug lėšų. Prabangą pirmą kartą rungtyniauti "Švyturio" arenoje mes sau galime leisti tik rėmėjų - įmonės "Baltic pallets" dėka. Ši įmonė sutiko mums padėti. Nuoširdžiai ačiū šios įmonės vadovui Raimundui Kubiliui. Norime, kad kuo daugiau žmonių pamatytų mūsų rungtynes ir artimiau susipažintu su rankinio sportu. Kviečiame visus sportui neabejingus žmones ir net tuos, kurie rankinio varžybų net nėra matę. Ateikite ir įsitikinsite, kad rankinis - kietas vyrų žaidimas“, - kalbėjo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Bilieto kaina į šeštadienį Klaipėdoje vyksiančias rungtynes nėra didelė - vos 3 eurai.

„Į Klaipėdą kviečiame atvykti ir kitų Lietuvos miesto rankinio sirgalius. Juk gegužės 16 dieną Klaipėdoje vyks įspūdinga jūrinė šventė, skelbianti vasaros sezono pradžią - Klaipėdos laivų paradas. Šią dieną uostamiestyje bus daug renginių, galėsite pasigrožėti vandens ir ugnies šou, o vakare dangų nušvies įspūdingas fejerverkas. Taigi, galite susiplanuoti puikų savaitgalį - dieną pasigrožėti rankiniu, o vėliau vykti į Laivų paradą“, - aiškino „Dragūno“ treneris.

"Dragūno" komanda pastaruoju metu Lietuvoje diktuoja rankinio madas: penkerius pastaruosius metus tapo Lietuvos čempionu, šiemet iškovojo Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurę, neturėjo lygių Baltijos rankinio lygos (BHL) Iššūkio taurės turnyre.

“Almeida-Stronglasas” taip pat pastaruoju metu yra tarp Lietuvos rankinio elito:  pernai LRL pirmenybėse buvo treti, užpernai – antri.
“Dragūnas” šį sezoną tapo LRL reguliariojo čempionato nugalėtoju (17 pergalių, 1 pralaimėjimas), o alytiškiai (15 pergalių, 3 pralaimėjimai) užėmė antrąją vietą, tad dėsninga, kad šios ekipos kaunasi didžiajame finale.

LEU salėje – lemiama kova dėl bronzos

Gegužės 16 d. (šeštadienį) Vilniuje paaiškės Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos bronzos medalių laimėtojai. Dėl šio apdovanojimo kaunasi dvi Vilniaus ekipos – „VHC Šviesa“ ir HC „Vilnius“. Kol kas serijos iki dviejų pergalių rezultatas yra lygus – 1:1.

Pirmąją dvikovą rezultatu 32:30 (12:12) laimėjo svečiuose rungtyniavę HC „Vilnius“ atstovai. Antrose rungtynėse VHC Šviesa“ išvykoje rezultatu 28:26 (13:12) atsirevanšavo ir išlygino serijos rezultatą – 1:1.
Lemiamos šios serijos dėl bronzos medalių rungtynės vyks gegužės 16 d. (šeštadienį) 17 val. LEU sporto salėje („VHC Šviesa“ namų aikštelė).

Vilniaus “VHC Šviesa” (10 pergalių, 8 pralaimėjimai) reguliariajame LRL čempionate užėmė penktąją vietą, HC “Vilnius” (10 pergalių, 8 pralaimėjimai) – šeštąją vietą.

Abi Vilniaus komandos tarpusavyje dėl medalių kaunasi pirmą kartą istorijoje.

GALERIJA

  • Klaipėdos „Dragūnas“ – per žingsnį nuo LRL aukso medalių
  • Klaipėdos „Dragūnas“ – per žingsnį nuo LRL aukso medalių
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS