Kovotojas J. Mocka: nebejaučiu kovų alkio | KaunoDiena.lt

KOVOTOJAS J. MOCKA: NEBEJAUČIU KOVŲ ALKIO

Pastaraisiais metai pergalėmis „King of Kings“ (KOK) turnyruose džiuginęs Lietuvos kovotojas Julius Mocka po šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusios akistatos užsiminė apie tai, kad tai buvo jo paskutinė dvikova Lietuvoje. Vis dėlto taško savo karjeroje jis dar nededa.

Bušido turnyro „Hero's“ KOK sunkiasvorių (per 93 kg) super kovoje lietuvis J. Mocka po papildomo raundo teisėjų sprendimu nugalėjo šveicarą Patriką Šmidą (Patrick Schmid).

„Kova buvo nelengva. Varžovas buvo stiprus, aukšto lygio. Džiaugiuosi, kad nebuvo lengvo pasivaikščiojimo. Kaip visada sau keliu aukščiausius tikslus ir nesu labai patenkintas savo pasirodymu, bet, kaip sakoma, nugalėtoju niekas neteisia“, – šypsojosi J. Mocka.

Sportininkas taip pat paneigė kalbas, kad į Lietuvą atvykstantys varžovai yra žemo lygio ir dėl to Lietuvoje vykstančiuose turnyruose dažniausiai pergales švenčia lietuviai.

„Daug ką lemia namų sienos, o ir varžovai gali būti netinkamai pasirengę arba būna ne jų dienos. Galiu kalbėti tik apie save, o aš lengvų kovų neturėjau. Džiaugiuosi, kad lietuviai laimi“, - teigė J. Mocka.

Po kovos J. Mocka visai publikai paskelbė, kad tai galėjo būti jo paskutinė kova Lietuvoje. Tiesa, vėliau žurnalistams jis užsiminė, kad galutinio taško karjeroje dar nededa.

Su sportu dar neatsisveikinu, nes man jis patinka, patinka boksuotis.

„Su sportu dar neatsisveikinu, nes man jis patinka, patinka boksuotis. Esu dėkingas KOK organizatoriams už galimybes kautis, tiesiog ateina laikas kai nebejaučiu alkio. Kaskart eini į kovą, priešininkai stiprėja, o sekas neblogai, bet ateina gyvenime periodai, kuomet kažkam reikia padėti tašką ir atverti naują gyvenimo puslapį. Yra naujų idėjų ir link jų einu. Reikia nebijoti keisti. Nieko nėra amžino. Šiandien buvau aš, o rytoj ateis nauji talentai. KOK turnyrai yra puiki galimybė pasirodyti, stiprėti tiek fiziškai, tiek dvasiškai. Gyvenime ateina momentas, kai pagalvoji apie šeimą, vaikus, apie stabilumą. Galbūt kiek pavargau sportuoti po du kartus per dieną. Reikia nebijoti žengti naują žingsnį. Dabar pavyko laimėti ir tai galėtų būti gražus atsisveikinimas Lietuvoje. Galbūt, jeigu nebūčiau laimėjęs, dar manyje liktų alkio, tačiau apie tai jau buvau nusprendęs prieš kovą. Esu patenkintas savo kovomis ir bus smagu jas atsiminti. Džiaugiuosi tuo, ką čia patyriau, bet dabar nebejaučiu kovų alkio. Galbūt po poros metų norėsiu sugrįžti“, – pasakojo J. Mocka.

„Sparta Gym“ klubui atstovaujantis J. Mocka savo kalba nustebino ir komandos draugą Sergejų Maslobojevą. Pastarasis žurnalistams prisipažino, kad jis su J. Mocka ir „KOK World Grand Prix“ turnyrą laimėjusiu Henriku Vikšraičiu planuoja vykti kautis į Kiniją, jeigu ten vyksiančių turnyrų organizatoriai atsiųs patvirtinimus.

„Jeigu atsiras pasiūlymai, kurie vėl manyje uždegs ugnelę, tai kodėl gi ne“, – apie galimybę kautis užsienio turnyruose sakė J. Mocka.

Lietuvos kovotojas pridūrė, kad visos dvikovos jam buvo įsimintos, o labiausiai į atmintį įstrigo pati pradžia KOK turnyruose. Jis laimėjo KOK turnyrą Moldovoje, vėliau tapo „KOK World Grand Prix“ ketvertuko čempionu ir du kartus iškovojo KOK pasaulio čempiono diržą prieš vokietį Vladimirą Toką.

J. Mocka yra Vilniaus regbio akademijos auklėtinis ir dar pastaraisiais metais kartais padeda savo ekipai Lietuvos pirmenybėse. Jis neatmeta galimybės regbio komandos marškinėlius apsibilti ir ateityje.

„Niekada nesakau niekada. Jeigu vieną dieną sugalvosiu, kad aš noriu, tai tą ir padarysiu. Nereikia niekada savęs varžyti. Jeigu širdis liepia daryti kažką, tai turi ją išgirsti ir tą daryti. Jeigu ji sako, kad reikia sustoti, tai taip pat reikia jos klausyti“, – mintimis dalinosi J. Mocka.

H. Vikšraitis: pergalę lėmė patirtis

„World Grand Prix“ ketvertuko turnyre triumfavęs lietuvis Henrikas Vikšraitis pabrėžė, kad tikėjosi lengvesnio kelio link titulo.

Svorio kategorijos iki 71 kg turnyro pagal KOK taisykles finale „Sparta Gym“ klubo atstovas H. Vikšraitis nugalėjo tautietį, klubo „Titanas“ auklėtinį Mindaugą Narauską. Pusfinalyje H. Vikšraitis teisėjų sprendimu nugalėjo Olandijos atstovą Šonzinją Abeną (Shonzinyo Abena), o jaunasis M. Narauskas jau 79-ąją sekundę techniniu nokautu įveikė Surinamo kovotoją Žordį Laretą (Jordy Laret). 

Henrikas Vikšraitis (dešinėje)

„Pirma kova man sutrukdė visus reikalus. Truputį neįvertinau varžovo, maniau, kad jis bus silpnesnis. Norėjau kuo greičiau užbaigti tą kovą ir tai man pakišo koją. Jo technika mane išmušė iš vėžių ir dėl to labai pavargau. Tas lėmė, kad finale taip pat buvo sunkoka, bet užteko jėgų nugalėti Mindaugą“, – po turnyro kalbėjo H. Vikšraitis.

M. Narauskas yra „kietas“ kovotojas ir tikiuosi, kad ateityje dar kažkada susitiksime, bet šį kartą aš buvau „kietesnis“.

Nugalėtojo nenustebino tai, kad M. Narauskas pateko į finalą ir mano, kad finale jam pristigo patirties.

„M. Narauskas yra „kietas“ kovotojas ir tikiuosi, kad ateityje dar kažkada susitiksime, bet šį kartą aš buvau „kietesnis“. Manau, kad patirtis padarė savo. Mindaugas yra jaunas, jam dar yra daug kur tobulėti. Žinoma, aš irgi jaunas, man tik 25-eri metai, bet patirties esu sukaupęs daugiau ir man tai labiau padėjo. Pačioje kovoje tiesiog atsipalaidavau, nesistengiau kuo greičiau jos užbaigti. Dirbau savo darbą, kokį esu įpratęs dirbti per treniruotes bei paklausiau savo trenerio“, – pasakojo H. Vikšraitis.

Nors H. Vikšraitis buvo aktyvesnis visos kovos metu, į nokdauną varžovą pavyko pasiųsti tik sykį – antrajame raunde.

„Tiesiog pataikau jam į kepenis ir jis turėjo sėstis ant žemės. Jam gal tai šiek tiek pakišo koją ir vėliau varžovu kovoti buvo gerokai sunkiau“, -–pripažino kovotojas.

H. Vikšraitis taip pat atsakė tiems kritikams, kurie mano, kad Lietuvoje vykstantys turnyrai pritraukia tik žemo lygio kovotojus iš užsienio.

„Norėčiau paprieštarauti visiems, kurie komentuoja, kad į Lietuvą atvykstantys kovotojai yra mėšlas, norėčiau paprieštarauti. Čia tikrai būna geri varžovai, o organizacija yra viena iš geriausių“, – pabrėžė H. Vikšraitis.

GALERIJA

  • Julius Mocka <span style=color:red;>(kairėje)</span>
  • Julius Mocka
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Man

Pritariu kad lygio cia nera ir tikrai nesuprantu kaip mocka gali nebejausti alkio? Nebent atsibodo sitos kok nesamomes ir prades kitur kovoti,kur aukstas lygis. Aisku ten gali greit buti nuleistas ant zemes, kaip kad maslobojevui ne karta buvo

Julius

Pasakykit man kiek is tu pasaulyje zinomu kovotoju cia juokelis jeigu ka ;) dbr pirmuose puslapiuose kur ju slove? Nan Lt kovotoju lyga tai lygi penktadieniniam mordabojui prie klubaso ne daugiau...:D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS