Ledo ritulininkas E. Krakauskas Šveicarijoje keičia klubą | KaunoDiena.lt

LEDO RITULININKAS E. KRAKAUSKAS ŠVEICARIJOJE KEIČIA KLUBĄ

20-metis Lietuvos ledo ritulio rinktinės puolėjas Emilijus Krakauskas keičia klubą Šveicarijoje. Šešerius metus Bylio EHC „Biel-Bienne“ klubo sistemai priklausęs kretingiškis keliasi į Kloteno EHC „Kloten“ komandą. 2 metų sutartį su Ciuricho priemiesčio komanda pasirašęs lietuvis turės padėti komandai sugrįžti į Šveicarijos Nacionalinės ledo ritulio lygos A (NLA) grupę.

EHC „Kloten“ po praėjusio sezono iškrito į Nacionalinės ledo ritulio lygos B (NLB) grupę, tačiau vis dar yra daugiausiai sezonų elitinėje Šveicarijos lygoje NLA sužaidęs klubas, rašoma portale hockey.lt.

Praėjusiais metais E. Krakauskas turėjo sutartį su NLA „Biel-Bienne“ komanda, tačiau dėl didelio pajėgių žaidėjų skaičiaus buvo išnuomotas NLB HC „Ajoie“ ekipai, kurioje žaidė 27 rungtynes, per kurias pelnė įvartį ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Sąlygos labai geros Klotene. Po praėjusio sezono, kai nebuvau itin patenkintas gaunamu žaidybiniu laiku „Ajoie“ komandoje, ieškojau klubo, kur galėčiau daug žaisti. Klotene turėčiau gauti daug laiko aikštelėje, o klubas pasiryžęs grįžti į NLA. Tad viskas tiko ir jau dirbame kartu su komanda besiruošdami naujajam sezonui“, – apie sutartį sakė E. Krakauskas.

„Oro uosto“ komanda vadinamas „Kloten“ klubas tokią pravardę įgijo dėl to, kad treniruočių bazė yra vos 3 km nuo oro uosto ir lauke sportuojantys žaidėjai nuolat mato lėktuvus.

E. Krakauskas Šveicarijoje jau nelaikomas legionieriumi, nes pagal šios šalies taisykles penkerius metus šalies komandose žaidęs užsienietis nebelaikomas legionieriumi.

Lietuvos rinktinės puolėjas šalies garbę jau gynė 18 kartų, per kuriuos pelnė 3 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS