Ledo ritulio skrydis į naujas aukštumas – Vilniuje įvyks įspūdingas turnyras | KaunoDiena.lt

LEDO RITULIO SKRYDIS Į NAUJAS AUKŠTUMAS – VILNIUJE ĮVYKS ĮSPŪDINGAS TURNYRAS

  • 0

Lapkritį Vilniuje ledo ritulio gerbėjų laukia tikra šventė – įspūdingą reginį žadantis „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyras, kuriame išvysime ne tik atsinaujinusią ir naujas aukštumas šturmuoti bandysiančią Lietuvos ledo ritulio rinktinę, tačiau ir pajėgius varžovus, kurie žada bekompromisę kovą dėl šio turnyro trofėjaus.

class="mreklama">

Viena iš svarbiausių šiemetinio turnyro naujienų – puikiai žinomos tarptautinės „Turkish Airlines“ kompanijos prisijungimas prie rėmėjų gretų. Ji ne tik tapo pagrindine turnyro rėmėja, tačiau ir suteikė turnyrui naują pavadinimą – „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“.

„Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyras bus ne tik puikus testas naujai Lietuvos rinktinei prieš kitų metų balandį įvyksiančias pasaulio čempionato kovas, tačiau ir neeilinė galimybė Vilniuje pamatyti aukšto lygio ledo ritulio kovas. Puikiai žinomos tarptautinės „Turkish Airlines“ kompanijos prisijungimas rodo, kad Baltijos šalių rengiamas turnyras sparčiai žengia į priekį, o su naujais rėmėjais lapkričio 8-11 dienomis tikimės surengti dar įsimintinesnį reginį žiūrovams“, - apie laukiantį turnyrą kalbėjo Lietuvoje viešintis „Hockey Lietuva“ asociacijos prezidentas Dainius Zubrus.

div class="mreklama">

„Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyras šiemet startuoja įgaudamas kitokį veidą: jei pernai turnyras buvo rengiamas trimis etapais visuose Baltijos šalyse, tai šiemet turnyro nugalėtojas bus išaiškintas viename keturių dienų turnyre Lietuvoje. Keičiasi ir turnyro formatas – vietoje pernai Klaipėdoje matyto keturių komandų turnyro, šiemet išvysime šešių rinktinių susidūrimus dvejose grupėse bei visą turnyrą vainikuojančią paskutinę turnyro dieną, kurioje abiejų grupių ekipos grumsis tarpusavyje dėl finalinių pozicijų ir nugalėtojų titulo.

Praėjusiais metais visų trijų etapų metu dominavo Latvijos klubų rinktinė, taip ir nepraradusi nė vieno taško. Lietuviams sėkmingiausias buvo Klaipėdos etapas, kuriame namuose žaidę mūsų šalies atstovai liko antri. Estijoje pergalių lietuviams iškovoti nepavyko ir jie užėmė paskutinę poziciją, o Latvijoje viena pergalė leido Lietuvos rinktinei likti trečioje pozicijoje.

Turnyras Vilniuje – pirma galimybė pasižiūrėti į naują Lietuvos rinktinę. Būtent lapkričio 8-11 dienomis vykstančiame turnyre pirmą kartą už rinktinės vairo išvysime naująjį nacionalinės ekipos trenerį Danielį Lacroix, vedantį į priekį gerokai atsinaujinusią Lietuvos rinktinę, kurią po pasaulio čempionato Kaune paliko ne vienas ilgus metus jai padėjęs veteranas.

div class="mreklama">

Ne ką mažiau intrigos turėtų sukelti ir į Vilnių atvykstančios užsienio rinktinės. Lengvų dvikovų šiame turnyre tikėtis bus sunku, o Lietuvos rinktinė žais vienoje grupėje su dvejomis stipriomis varžovėmis – Japonija ir Baltarusija, kurios tikrai nenorės nusileisti šeimininkams.

Vos kartą per visą Lietuvos rinktinės istoriją įveikta Japonija į Lietuvą atvyks siekdami įrodyti, kad nesėkmė Kaune buvo tik atsitiktinumas ir sieks revanšo už nesėkmę pasaulio čempionate.

Ne ką mažiau įdomi turėtų būti ir Lietuvos akistata su Baltarusijos rinktine. Nors baltarusiai neatsiveš savo pagrindinių žaidėjų ir versis vietiniame čempionate rungtyniaujančių žaidėjų branduoliu, tačiau būtent akistata su šios šalies atstovais lietuviai kitų metų balandį pradės IA diviziono čempionatą Kazachstane, tad ir šioje kaimyninių šalių akistatoje nusileisti nenorės nė viena rinktinė.

Kitoje grupėje į kovą stos didžiausią netikėtumą planetos čempionate Kaune pateikusi Estija, visada ambicingi latviai bei žingsnį į priekį žengusi bei toliau tobulėti siekianti Rumunijos nacionalinė rinktinė. Su viena šios grupės komanda lietuviai ir kitos A grupės rinktinės kausis paskutinę turnyro dieną, kai paaiškės „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ 2018 metų nugalėtojas.

Bilietus į vienos dienos rungtynes ir viso turnyro abonementus įsigyti galite jau šiandien bilietai.lt puslapyje. Iš anksto į Vilniaus „Pramogų arenoje“ vyksiantį renginį įsigyjami bilietai bus ne tik pigesni, nei parduodami rungtynių dieną, tačiau ir leis iš anksto rezervuoti sau pačią geriausią vietą arenoje!

Turnyro tvarkaraštis:

Savaitės diena
Data
Laikas
Grupė
Rungtynės
Ketvirtadienis
Lapkričio   8
15:30
B
Latvija – Estija
Ketvirtadienis
Lapkričio   8
19:00
A
Lietuva – Japonija
Penktadienis
Lapkričio   9
15:30
B
Estija – Rumunija
Penktadienis
Lapkričio   9
19:00
A
Baltarusija – Japonija
Šeštadienis
Lapkričio   10
15:30
B
Rumunija – Latvija
Šeštadienis
Lapkričio   10
19:00
A
Lietuva – Baltarusija
Sekmadienis
Lapkričio   11
12:00
 
Rungtynės dėl 5-os vietos
Sekmadienis
Lapkričio   11
15:30
 
Rungtynės dėl 3-ios vietos
Sekmadienis
Lapkričio   11
19:00
 
Rungtynės dėl 1-os vietos (finalas)*

*nepriklausomai nuo rezultatų, paskutines turnyro rungtynes lapkričio 11 dieną žais Lietuvos ledo ritulio rinktinė
Gairės: Lietuvos ledo ritulio rinktinė, ledo ritulys, Turkish Airlines Baltic Challenge Cup
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS

Šalčininkuose vyras nušovė žmoną policininkę

Šalčininkuose vyras nušovė žmoną policininkę

Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Milano „EA7 Emporio Armani“ 87:73

Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Milano „EA7 Emporio Armani“ 87:73

NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdančių pajėgų apsikeitimo ceremonija

NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdančių pajėgų apsikeitimo ceremonija

Zoologijos sode pristatyti zebrai

Zoologijos sode pristatyti zebrai

Spaudos konferencija dėl Vilniaus automobilių sąvartyne kilusio gaisro

Spaudos konferencija dėl Vilniaus automobilių sąvartyne kilusio gaisro