Lenktynininko B. Vanago planuose – pasaulio taurė | KaunoDiena.lt

LENKTYNININKO B. VANAGO PLANUOSE – PASAULIO TAURĖ

Šiemet sunkiausiose planetos lenktynėse – Dakaro ralyje – aukščiausią vietą Lietuvos ir Baltijos šalių istorijoje užėmęs Benediktas Vanagas pranešė, kad jo automobilis „Toyota Gazoo Racing Hilux“ jau yra Europoje ir Lietuvą pasieks vėliausiai po kelių dienų. Įprastai Dakaro dalyvių technika plukdoma iš Pietų Amerikos į Europą maždaug mėnesį, tačiau negalintys tiek laukti dalyviai gali savo techniką atsigabenti greičiau patys, pavyzdžiui, kaip tai padarė B. Vanagas - lėktuvu.

Dar praėjusiais metais „General Financing team Pitlane“ komandos pilotas užsiminė apie naujus planus 2019 metų sezonui. Viena iš naujienų buvo ta, kad lenktynininko artimiausius metus Lietuvos trasose neišvysime. Šeštadienį B. Vanagas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje surengė tiesioginę vaizdo transliaciją ir atskleidė daugiau žinių apie šių metų planus, kurie yra tiesiogiai susiję su ankstyvu komandos automobilio atsiradimu Lietuvoje.

11-ąją vietą Dakaro ralyje užėmęs lenktynininkas papasakojo, kad „Toyota Gazoo Racing Hilux“ skubama kuo greičiau atgabenti į Lietuvą, nes automobilį reikia paruošti naujiems išbandymams. Jau vasario 14-17 dienomis „Juoduoju Vanagu“ vadinamas automobilis kardinaliai pakeis kovos lauką iš ekstremalios kaitros į ekstremalų šaltį. Minėtomis dienomis vyks pirmasis Tarptautinės automobilių sporto federacijos pasaulio taurės etapas („FIA World Cup for Cross Country Bajas“) Rusijoje, greta Suomijos sienos, maždaug 1000 km į šiaurę nuo Lietuvos.

Nusprendęs koncentruotis į ralio maratono varžybas, lenktynininkas ketina dalyvauti visuose aštuoniuose pasaulio taurės etapuose – Rusijoje (vasario 14-17 d.), Jungtiniuose Arabų Emyratuose (kovo 7-9 d.), Italijoje (birželio 20-23 d.), Ispanijoje (liepos 25-28 d.), Vengrijoje (rugpjūčio 8-11 d.), Lenkijoje (rugpjūčio 29 – rugsėjo 1 d.), Jordanijoje (rugsėjo 19-21 d.) ir Portugalijoje (spalio 24-26 d.).

Tiesa, B. Vanagas prasitarė, kad biudžeto visiems etapams komanda dar neturi, todėl dalyvavimas paskutiniuose etapuose pakibęs ant plauko.

„Mes pasakėm „op“, neperšokę griovio, bet jeigu aš būčiau planavęs pirmąjį savo Dakarą ir paspaudęs „Start“ mygtuką jau turėdamas visą biudžetą, tai aš turbūt niekada nebūčiau išvažiavęs. Kartais turi pasakyti „padarysim“ ir padaryti viską, kad tai įvyktų“, – komentavo lenktynininkas.

Užsispyrimo ir ryžto nestokojantis sportininkas užsiminė, kad turi ir daugiau naujienų savo gerbėjams, tačiau apie jas jis praneš šiek tiek vėliau.

GALERIJA

  • Lenktynininko B. Vanago planuose – pasaulio taurė
  • Lenktynininko B. Vanago planuose – pasaulio taurė
  • Lenktynininko B. Vanago planuose – pasaulio taurė
  • Lenktynininko B. Vanago planuose – pasaulio taurė
Marian Chytka, Ryčio Šeškaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

zelemunčikas

Man ligi šiol neaišku,kodėl šiais veikėjais nesusidomi STT.Lietuva gi neturi savo automobilių pramonės,o leidžia milžiniškus pingus jos reklamai-visokiems raliams.

Vietinis

Saunuolis, tik kad mäsinos nepagadytu sibire zimnykuose vaziodamas

zelemunčikas

Vis dar Brunza Lietuvos iždo pinigus lietuviam kaip smėlį į akis beria.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS