Lietuviai gerina savo rezultatus Europos diskgolfo čempionate | KaunoDiena.lt

LIETUVIAI GERINA SAVO REZULTATUS EUROPOS DISKGOLFO ČEMPIONATE

  • 0

Kroatijoje vykstančiame Europos diskgolfo čempionate ketvirtadienį įvyko antrojo rato varžybos. Visi keturi Lietuvos atstovai sužaidė šiek tiek geriau nei trečiadienį.

Pirmasis anksti ryte startavęs Raimondas Mikalkėnas (50+ amžiaus grupė) antrajame rate pasiekė dviem taškais geresnį rezultatą nei pirmąją dieną - 68 (+6). Tai jam leido išlaikyti 13-ąją poziciją. Nuo artimiausio varžovo R. Mikalkėną skiria 3 taškai. Šioje amžiaus grupėje užtikrintai pirmauja švedas Hans Tegeback su rezultatu 111 (-13) po dviejų ratų.

Antrasis prieš pietus startavo Darius Gricius, besivaržantis 40+amžiaus grupėje. Jis taip pat sužaidė šiek tiek geriau nei pirmąją dieną ir pasiekė rezultatą 66 (+6). Tai jam leido tarp 24 dalyvių pakilti į 22-ąją poziciją. Nepaisant ne itin aukšto rezultato, D. Gricius ketvirtadienio varžybose pasižymėjo išskirtiniu metimu - į krepšį nr.8 (81 m atstumu) pataikė pirmu metimu.

40+ amžiaus grupėje toliau pirmauja suomis Janne Hirsimaki su rezultatu 110 (-10).

Pagrindiniame atvirajame vyrų divizione besivaržantys lietuviai po dviejų dienų išlygino savo bendrus rezultatus. Gabrielius Gricius savo rezultatą pagerino vienu metimu (62 (+2)) ir jo suminis rezultatas yra 125 (+5). Lygiai tokį pat rezultatą turi ir kitas lietuvis Mindaugas Pošius, kuris ketvirtadienį sužaidė 60 (0). Jie kartu su dar vienu sportininku iš Norvegijos dalijasi 41-ąją vietą.

Pagrindinėse vyrų varžybose vyksta labai atkakli kova dėl lyderių pozicijų. Po dviejų dienų į priekį išsiveržė aukščiausio reitingo žaidėjas čempionate vokietis Simonas Lizotte. Jis sužaidė kol kas geriausią čempionato ratą tarp visų dalyvių - 50 (-10). Bendras S. Lizottes rezultatas po dviejų dienų - 103 (-17). Dviem taškais nuo jo atsilieka pirmosios dienos lyderis suomis Seppo Paju. Jo bendras rezultatas - 105 (-15). Trečioje vietoje rikiuojasi kitas suomis Teemu Nissinenas su rezultatu 107 (-13).

Penktadienį vyks trečio rato žaidimas. Tai itin svarbi diena varžybose, nes po jos paaiškės po pusę geriausių žaidėjų kiekvienoje grupėje, kurie įgis teisę žaisti ketvirtą, finalinį, ratą.

Europos diskgolfo čempionatai yra rengiami kas antrus metus. Čempionatas Kroatijoje yra jau 12-asis bei penktasis, kuriame dalyvauja Lietuvos sportininkai. Darius ir Gabrielius Griciai (tėtis ir sūnus) atstovauja Lietuvai penktąjį kartą. Mindaugas Pošius dalyvauja trečiajame Europos čempionate. Rinktinė turi ir vieną debiutantą - Raimondą Mikalkėną. Kol kas aukščiausias Lietuvos diskgolfo žaidėjų pasiekimas yra Gabrieliaus Griciaus prieš šešerius metus Didžiojoje Britanijoje užimta trečioji vieta jaunimo (iki 19 metų) grupėje. Atvirajame divizione aukščiausias pasiekimas taip pat priklauso G. Griciui - 21-oji vieta 2014 metais Šveicarijoje.

Pagal pasaulinės diskgolfo asociacijos (PDGA) reitingus Lietuvos rinktinės lyderis G. Gricius tarp 83 atvirojo diviziono žaidėjų rikiuojasi 48-as. M. Pošiaus reitingas - 64-as. D. Gricius 40+ grupėje reitinguojamas paskutinis - 29-as. R. Mikalkėnas 50+grupėje tarp 17 dalyvių yra 12-as. Lietuviai kelia sau tikslą žaisti kiekvieną ratą virš savo reitingo (kiekvienas sužaistas ratas yra įvertinamas PDGA reitingo taškais). Kiekvienas taip pat sieks patekti tarp pusės geriausiųjų savo divizione ir laimėti teisę žaisti finalinį, ketvirtąjį, ratą.

GALERIJA

  • Gabrielius Gricius
  • Mindaugas Pošius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS