Lietuvos ledo ritulio čempionato lyderių mūšyje – nelengva „Energijos“ pergalė | KaunoDiena.lt

LIETUVOS LEDO RITULIO ČEMPIONATO LYDERIŲ MŪŠYJE – NELENGVA „ENERGIJOS“ PERGALĖ

  • 0

Trečiadienį Elektrėnuose vykusiose Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynėse netrūko kuriozinių įvarčių, o lyderės pozicijoje nuo pat sezono pradžios esanti Elektrėnų „Energija“ 6:3 (1:1, 2:2, 3:0) nugalėjo antroje vietą užimančią Vilniaus „Hockey Punks“ komandą.

Sirgalius jau pačioje pirmoje susitikimo minutėje nustebino greitas „Hockey Punks“ komandos žaidėjo Šarūno Kuliešiaus (1 min.) įvartis į Nerijaus Dauksevičiaus ginamus vartus.

Visgi „Energija“ greitai mobilizavosi ir rezgė pavojingus išpuolius. 7-ą susitikimo minutę ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdo vilnietis Rokas Bacevičius, o pirmą kiekybinę persvarą šeimininkai išnaudojo produktyviai. Rolando Aliukonio nuo mėlynos linijos smūgiuotą ritulį atrėmė „Hockey Punks“ vartininkas, tačiau pirmasis prie jo suskubo Danielius Nomanovas (8 min.) ir išlygino rezultatą - 1:1.

Antrojo kėlinio pradžioje vėl sužibėjo „Energijos“ kapitonas D. Nomanovas (27 min.), kuris pelnė itin sudėtingą įvartį iš beveik nulinio kampo.

Netrukus ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdo šeimininkų gynėjas Artūras Katulis, tačiau svečiai ne tik kad nepasinaudojo kiekybine persvara, bet ir sugebėjo į greitą ataką paleisti Aimą Fiščevą (31 min.), kuris tiksliu smūgiu pelnė trečią „Energijos“ įvartį.

Nors atrodė, kad intriga šiose rungtynėse gali nebesugrįžti, tačiau vilniečiai nepasidavė. Kėlinio viduryje Rokas Bacevičius (33 min.) po sumaišties prie „Energijos“ vartų pelnė antrą svečių įvartį, o po trijų minučių Edvardas Ivankevičius atlikdamas perdavimą kurioziškai įmušė ir trečią „Hockey Punks“ įvartį (3:3).

Trečiame kėlinyje „Energija“ įjungė aukštesnę pavarą, o su baudos minutėmis nesugebėję susitvarkyti svečiai nebeišlaikė lygaus rezultato. Per penkių minučių atkarpą Lukas Veželis (45 min.), Dovydas Kulevičius (49 min.) ir Donatas Vitte (50 min.) pelnė po įvartį, o trijų taškų pranašumą susikrovę šeimininkai jį išlaikė iki pat rungtynių pabaigos.

Elektrėniškiai surinko mažiau baudos minučių (6 prieš 14) ir laimėjo kur kas daugiau įmetimų (41 prieš 17).

„Energija“ per 15 Lietuvos čempionato reguliariojo sezono rungtynių yra iškovojusi 14 pergalių ir su 42 taškais yra vienvaldė lygos lyderė. Elektrėniškiams trūksta vos vienos pergalės, kad jie užsitikrintų reguliariojo sezono nugalėtojų vardą.

Kitose rungtynėse Kauno „Kauno Hockey“ komanda namuose 7:1 (2:0, 3:1, 2:0) nugalėjo Vilniaus „Geležinį vilką“.

„Hockey Punks“ (28 tšk.) čempionate užima antrąją vietą, o „Kaunas Hockey“ (27 tšk.) - trečiąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS