Lietuvos rankininkams pasaulio čempionato atrankos turnyro burtai nebuvo palankūs | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RANKININKAMS PASAULIO ČEMPIONATO ATRANKOS TURNYRO BURTAI NEBUVO PALANKŪS

  • 2

Vokietijos Kelno mieste ištraukti 2025 m. pasaulio vyrų rankinio čempionato atrankos turnyro lemiamo etapo burtai.

Jie suskirstė dėl kelialapio į pasaulio čempionatą kovosiančias Europos rinktines į vienuolika porų.

Burtai lėmė, kad Lietuvos rinktinė, jeigu įveiks antrąjį atrankos etapą, lemiamose atrankos rungtynėse dėl kelialapio į pasaulio čempionatą kovos su Vengrijos rinktine.

Pirmiausia Gintaro Savukyno treniruojamiems Lietuvos rankininkams teks įveikti Suomijos rinktinės barjerą. Pagal reitingą į antrą atrankos etapą patekusi Lietuvos rinktinė su suomiais pirmas rungtynes žais kovo 14 d. Vantoje, atsakomąsias rungtynes kovo 17 d. Alytuje.

Pergalės antrame etape atveju, Lietuvos rankininkai gegužės 8-12 d. dukart susitiktų su Vengrijos rinktine. Lietuvos ir Vengrijos rinktinių keliai buvo susikirtę ir 2024 m. Europos čempionato atrankos turnyre. Abu kartus stipresni buvo varžovai. Vengrijoje šeimininkai laimėjo 36:23, o Klaipėdoje vengrai šventė pergalę rezultatu 46:31.

Šiuo metu vykstančiame Europos čempionate Vengrijos rankininkai iškovojo 5 vietą. Penktadienį vykusioje kovoje dėl 5-os vietos vengrai po atkaklios kovos 23:22 įveikė Slovėnijos rinktinę.

Vietas 2025 m. pasaulio čempionate jau užsitikrinusios šešios Europos rinktinės. Prie pasaulio čempionato organizatorių – Kroatijos, Danijos ir Norvegijos, prisidėjo Europos čempionate į pusfinalį patekusios Prancūzijos, Vokietijos ir Švedijos rinktinės.

Europos čempionato pusfinalyje Tokijo olimpiniai čempionai Prancūzijos rankininkai po dramatiškos kovos ir pratęsimo 34:30 nuvainikavo Europos čempionės titulą praradusią Švedijos rinktinę. Kitame pusfinalyje pasaulio čempionai Danijos rankininkai 29:26 nugalėjo čempionato šeimininkę Vokietijos rinktinę.

Sekmadienį vyksiančioje dvikovoje dėl bronzos medalių Švedijos ir Vokietijos rinktinės kovos ir dėl kelialapio į šių metų Paryžiaus olimpines žaidynes. Finale susitiksiančios Prancūzijos ir Danijos rinktinės jau yra užsitikrinusios bilietus į olimpines žaidynes – prancūzai kaip žaidynių šeimininkai, o danai, kaip praėjusių metų pasaulio čempionai.

GALERIJA

  • Lietuvos rankininkams pasaulio čempionato atrankos turnyro burtai nebuvo palankūs
  • Lietuvos rankininkams pasaulio čempionato atrankos turnyro burtai nebuvo palankūs
rankinis.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

iszagintas tas

musu rankinis kaip ir visas sportas

Užpelkis

Lietuvos rankinis yra praktiškai mėgėjiško lygio. Gaunam nuo visų, kaip ir futbole.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS