Lietuvos rankininkės padarė išvadas | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RANKININKĖS PADARĖ IŠVADAS

Lietuvos moterų rankinio rinktinė tęsia kovą dėl kelialapio į 2024 m. Europos čempionato finalo turnyrą.

Karolio Kaladinsko treniruojama komanda Vilniuje sutriuškino Azerbaidžano ekipą 41:26 ir atsirevanšavo jai už skaudų pralaimėjimą Baku (33:35).

„Buvo rimtų susirinkimų, padarėme išvadas. Šįkart žaidėme labai komandiškai, viena kitai padėjome, gerai gynėmės“, – sakė geriausia rungtynių žaidėja pripažinta Dominyka Andronik.

„Norėjome įrodyti tiek sau, tiek savo sirgaliams, kad galime laimėti. Susitelkėme ir kovojome, stengėmės, nuo pat pirmos mačo minutės neleidome varžovėms net pagalvoti apie pergalę“, – teigė Gabija Pilikauskaitė.

Šios grupės lyderės ispanės (su jomis lietuvės susitiks balandžio 3-iąją Vilniuje) savo aikštėje 24:20 palaužė Šiaurės Makedonijos rankininkes, kurios mūsiškes egzaminuos balandžio 7-ąją.

Lietuvos ekipa jau yra pralaimėjusi Ispanijos atstovėms 14:47, makedonėms – 28:31.

Į Europos čempionato finalo turnyrą pateks 1–2 vietas aštuoniose atrankos grupėse užėmusios ekipos ir keturios geriausios trečiose pozicijose likusios rinktinės.

„Viskas yra mūsų rankose. Ispanės jau užsitikrino pirmą vietą, tad gali būti, kad į Vilnių atvyks ne stipriausios sudėties. Rungtynės Šiaurės Makedonijoje mums bus žūtbūtinės“, – sakė K. Kaladinskas.


Rezultatai

Lietuva–Azerbaidžanas 41:26 (18:12). Įvarčiai: G. Pilikauskaitė ir D. Andronik po 9, V. Damulevičiūtė 5, I. Verbovik, B. Ruseckaitė, A. Gudlinkytė ir A. Arciševskaja po 4, R. Rakauskienė 2 / K. Bajramova 6, R. Hasanova, M. Mamadova, S. Smagina ir M. Slemanova po 3, A. Barbakadzė ir I. Michalkovič po 2, I. Šukurova, E. Ibrahimova, S. Musajeva ir U. Šarifova po 1.

Ispanija–Šiaurės Makedonija 24:20 (10:9). Rezultatyviausios žaidėjos: D. So Delgado Pinto 4 įvarčiai / I. Gakidova, A. M. Kolarovska, J. Kiprijanovska ir L. Gičevska po 3 įvarčius.


Turnyro lentelė

1. Ispanija  4  0  0 + 69  8

2. Š. Makedonija  2  0  2  +10  4

3. Lietuva  1  0  3  -23  2

4. Azerbaidžanas  1  0  3  -56  2

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS