Lietuvos šokėjams – Europos čempionato sidabras ir bronza | KaunoDiena.lt

LIETUVOS ŠOKĖJAMS – EUROPOS ČEMPIONATO SIDABRAS IR BRONZA

  • 0

Šeštadienį Vroclave (Lenkija) vykusiame pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) suaugusiųjų standartinių šokių grupės Europos čempionate pirmą kartą Lietuvos šokių istorijoje dvi mūsų šaliai atstovaujančios poros tapo prizininkėmis. Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas”) iškovojo sidabrą, o bronzos medaliai įteikti Vaidotui Lacičiui ir Veronikai Golodnevai (Vilniaus „Dileksa”).

Varžybų nugalėtojais tapo 2015-ųjų metų pasaulio čempionai Dmitrijus Žarkovas ir Olga Kulikova iš Rusijos. Finale taip pat varžėsi poros iš Italijos, Danijos ir Moldovos. Čempionate dalyvavo 59 poros.

Tai pirmas kartas, kai šios Lietuvos šokėjų poros pasiekia tokius aukštus rezultatus. Praėjusiais metais vykusiuose pasaulio ir Europos čempionatuose E. Sodeika ir I. Žukauskaitė laimėjo bronzos medalius, o V. Lacitis ir V. Golodneva užėmė penktą ir šeštą vietas.

Kauno „Kaspine” šokančius E. Sodeiką ir I. Žukauskaitę treniruoja Giedrius Januškevičius ir Daiva Dackevičienė, o V. Lacičio ir V. Golodnevos atstovaujamam Vilniaus sportinių šokių klubui „Dileksa” vadovauja Juozas Aleksandravičius ir Olga Gunko.

Šokių čempionus pasveikino ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pasak Prezidentės, šie garbingi ir Lietuva didžiuotis įkvepiantys medaliai – kasdieniu darbu pelnytas apdovanojimas šokėjams už stiprią valią, puikų pasirengimą ir meistriškumą. „Dėkoju Jums už garsiai ir išdidžiai tariamą Lietuvos vardą ir nuoširdžiai linkiu pačių aukščiausių įvertinimų pasaulio šokio aikštelėse ateityje!“, – rašoma šalies vadovės sveikinime.

Šokėjų poroms Prezidentė palinkėjo pačios didžiausios sėkmės, įspūdingų šokių ir pergalingų akimirkų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS