Marijampolės ir Kauno klubai žengė į Lietuvos tinklinio čempionato pusfinalį | KaunoDiena.lt

MARIJAMPOLĖS IR KAUNO KLUBAI ŽENGĖ Į LIETUVOS TINKLINIO ČEMPIONATO PUSFINALĮ

  • 0

„Top Sport“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionate paaiškėjo visi pusfinalio dalyviai. Ketvirtfinalio barjerą savaitgalį sėkmingai įveikė Marijampolės „Sūduva“ ir Kauno „RIO-Startas“.

Čempionės titulą ginanti „Sūduva“ (4-oji vieta reguliariajame sezone) šeštadienį išvykoje 3-1 (25:19, 25:18, 22:25, 25:21) nugalėjo Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ (5) ekipą. Nugalėtojams po 10 taškų pelnė Paulius Misiukevičius, Martynas Lynikas ir Rokas Urbelis. Šiaulių ekipoje 18 taškų surinko Tomas Rogal, 15 – Martynas Kolodavičius.

Antrosiose serijos rungtynėse „Sūduva“ namuose Šiaulių ekipą įveikė 3-1 (25:7, 25:21, 20:25, 25:17) ir laimėjo seriją 2-0. Šeimininkams 15 taškų pelnė Girvydas Rimeika, po 10 – M.Lynikas bei Saulius Plioraitis. Šiauliečiams T.Rogal pelnė 13 taškų.

„Žinoma, kad tai buvo šiemet kol kas svarbiausios rungtynės, bet priešininkus gerai žinojome. Tai buvo nugalima komanda, todėl mums reikėjo atlikti savo darbą, tik nepavyko susikaupimo išsaugoti iki pabaigos. Po laimėtų pirmų setų vyrai atsipalaidavo ir dėl to pralaimėjome po vieną setą tiek Marijampolėje, tiek Šiauliuose“, – mintinis dalinosi „Sūduvos“ treneris Romas Sujeta.

Po laimėtų pirmų setų vyrai atsipalaidavo

Pusfinalyje „Sūduva“ žais su reguliariojo sezono nugalėtoja Kelmės „Etovio“ ekipa.

Kitame ketvirtfinalyje Kauno „RIO-Startas“ (3) du kartus įveikė „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ (6) komandą.

Pirmajame mače svečiuose kauniečiai laimėjo 3-1 (25:22, 25:19, 24:26, 25:22). 17 taškų svečiams pelnė Aurimas Mazūras, 12 – Patrikas Stankevičius, 10 – Audrius Kasparavičius. Sostinės ekipoje 16 taškų surinko Daumantas Katinas, 12 – Domantas Naruševičius.

Antrose rungtynėse namuose Kauno klubas iškovojo pergalę po penkių setų kovos 3-2 (22:25, 25:15, 25:22, 21:25, 15:11). Rezultatyviausiai šeimininkų gretose žaidė A.Kasparavičius ir P.Stankevičius (po 16 tšk.), Algirdas Naučius (15 tšk.) bei A. Mazūras (12 tšk.). Vilniečiams 20 taškų pelnė Karolis Rimkus, po 14 – D.Katinas ir Jonas Rakickas.

„Rio-Startas“ tik pernai po ilgos pertraukos subūrė komandą ir debiutavo aukščiausioje Lietuvos tinklinio lygoje, o šiemet ji jau pateko tarp keturių stipriausių klubų.

„Esame labai laimingi įveikę šį sunkų etapą. Mūsų organizacijai tai yra didelis laimėjimas, todėl po pergalės nuotaika buvo pakylėta. Į pirmąsias rungtynes ėjome itin kovingai nusiteikę ir stengėmės imtis iniciatyvos nuo pat pradžios. Labai padėjo sirgaliai, kurie Vilniuje sugebėjo nustelbti vietinius.

Antrosiose rungtynėse „Flamingo Volley“ nebeturėjo kur trauktis, pradėjo demonstruoti didelį norą laimėti ir metė rimtą kovą. Kadangi abi komandos viena kitą gerai pažįsta, žaisti buvo tikrai sudėtinga. Vis dėlto sugebėjome „perlaužti“ rungtynių eigą ir iškovoti pergalę. Pademonstravome charakterį ir, nors savaitgalis buvo sunkus ir įtemptas, iš salės išėjome maloniai pavargę“, – įspūdžiais dalinosi „RIO-Starto“ kapitonas Patrikas Stankevičius.

Vienas perspektyviausių Lietuvos tinklininkų džiaugiasi, kad šis sportas Kaune atranda savo vietą ir susilaukia vis daugiau palaikymo.

„Mes turime pakankamai daug jaunų žaidėjų, tad sirgaliai, kurie sukuria puikią atmosferą, mums suteikia daug pasitikėjimo ir jėgų kovoti. Labai džiaugiamės turėdami tokį užnugarį“, – pridūrė P.Stankevičius.

„Top Sport“ Lietuvos čempionato pusfinalyje „Rio-Startas“ žais su Klaipėdos „Amber Queen“ tinklininkais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS