Nelaimė ant ledo – įspėjimas visiems klubams | KaunoDiena.lt

NELAIMĖ ANT LEDO – ĮSPĖJIMAS VISIEMS KLUBAMS

Skandalinga situacija, prieš savaitę nutikusi per Vilniaus "Geležinio vilko" ir "Kaunas Hockey" rungtynes, paskatino Lietuvos čempionato rengėjus imtis radikalių veiksmų. Nuspręsta pusei mėnesio sustabdyti lygos pirmenybes.

Lapkričio 21-ąją Vilniuje per Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) rungtynes Vilniaus pramogų arenoje sunkią traumą patyrė "Kaunas Hockey" žaidėjas Aleksandras Michejonokas.

Lygos įstatuose nurodyta, kad varžybų šeimininkai privalo užtikrinti B arba C tipo greitosios medicinos pagalbos (GMP) ekipažo budėjimą, arenoje jo nebuvo. Legionierius iš Baltarusijos aimanuodamas iš skausmo beveik pusvalandį raitėsi ant ledo, kol galiausiai sulaukė medikų pagalbos.

"Kaunas Hockey" atstovus ypač papiktino faktas, kad varžybų šeimininkai vilniečiai prieš mačą ne kartą buvo prašomi užtikrinti deramą medicininę pagalbą ir garantavo, kad viskas bus padaryta pagal reglamento reikalavimus. NLRL vadovai į kauniečių prašymus taip pat reagavo vangiai.

Po nelaimės Kauno klubas pareikalavo griežtų sprendimų, kad panašūs aplaidumo atvejai nesikartotų.

Užvakar NLRL vykdomasis direktorius Gintaras Šabūnas nusprendė dviem savaitėms stabdyti Lietuvos čempionatą. Per tą laikotarpį visi klubai privalo atlikti darbus, susijusius su sportininkų sveikatos ir saugumo užtikrinimu.

Turėjo būti sužaistos penkerios rungtynės, tarp jų ir labiausiai intriguojanti dvikova – favoritės Elektrėnų "Energijos" ir "Kaunas Hockey". Taip pat neįvyks ir artimiausiam savaitgaliui Kaune planuotas mačas tarp vietos klubo ir "Geležinio vilko".

"Priemonė nėra pati maloniausia, bet ji buvo neišvengiama. Akivaizdu, kad buvo problemų ne tik dėl medicinos pagalbos, bet ir dėl privalomų sveikatos pažymų, leidžiančių sportuoti. Jų neturėjo ir kai kurie mūsų klubo žaidėjai. Tad dabar visi turime susitvarkyti ir tęsti čempionatą griežtai laikydamiesi reglamento", – sakė "Kaunas Hockey" vadovas Petras Nausėda.

Paklaustas, kaip jaučiasi traumuotas komandos legionierius, P.Nausėda liūdnai atsiduso.

"Deja, kol kas Aleksandro situacija yra sudėtinga. Nerimą kelia tai, kad jis vis dar nejaučia dalies traumuotos rankos. Artimiausiu metu jam bus atliekamas pakartotinis magnetinio rezonanso tyrimas ir tariamasi dėl tolesnio gydymo", – pasakojo "Kaunas Hockey" klubo vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS