„Neringos žygio“ metu – per tris kopas ir daug kitų objektų | KaunoDiena.lt

„NERINGOS ŽYGIO“ METU – PER TRIS KOPAS IR DAUG KITŲ OBJEKTŲ

  • 0

Susipažinti su Kuršių nerijos gamta, kopomis ir žmonių sukurtomis įdomybėmis visi norintys galės rugsėjo 16 d. vyksiančio „Neringos žygio“ metu. Prie pusantro tūkstančio žygeivių jungiasi ir žurnalistas, keliautojas Edmundas Jakilaitis.

Organizatoriai kartu su Neringos savivaldybe paruošė 4 distancijas, kurios tiks įvairaus pajėgumo dalyviams ir padės atrasti Neringos legendose minimas vietas.

Trasos kiekvienam

„Trasas dalyviai gali rinktis tiek pagal savo pajėgumą, pagal norą pamatyti daugiau ar mažiau Neringos įdomybių. Einantieji 10 km susipažins su Nidos apylinkėmis, pamatys Parnidžio kopą, Nidos švyturį ir kitas įdomybes. Einantiems 75 km organizatoriai paruošė trasą su daugiau nei 15 Kuršių nerijos įdomybių. Įveikę ją galėsite sakyti, kad matėte jau bene visą Neringą. Jei niekas nepamaišys, būtinai ir aš prisijungsiu“, - pasakojo „Neringos žygio“ ambasadorius E. Jakilaitis.

Į trumpąsias, 10 ir 25 km distancijas organizatoriai kviečia eiti visus bent kiek aktyvesnius gyventojus. Skaičiuojama, kad neskubant 10 km galima įveikti per 2-3 valandas, o 25 km per 5-6 val. Šias distancijas noriai renkasi tėvai su vaikais, ne maža dalis kartu planuoja pasiimti ir augintinius.

Kaip tikina žygiavimo specialistas Ignas Valeika, prekinio ženklo „HIATUS“ atstovas, jei neskubama, 10 km be didesnių problemų gali įveikti ir 4 metų vaikas, o 25 km – puiki distancija miesto ritmu gyvenančiam žmogui.

„Judančiam, kad ir lengvai sportuojančiam žmogui 25 km nesudarys didesnių bėdų. Čia ir aprangos pakanka paprastesnės. Visgi rinktis ilgesnes distancijas jau rekomenduočiau ne pirmame ėjimo žygyje dalyvaujantiems ir turintiems bent jau specialius žygio batus. Kad neliktų pūslių ant kojų. Tada jau nei trasa norėsis grožėtis, nei ėjimas teiks malonumą“, – pasakojo I. Valeika.

Neringos įžymybių gausa

Daugiausia Kuršių nerijos įžymybių pamatyti galės ilgiausios – 75 km distancijos dalyviai. Tik šios distancijos dalyviai pasieks Juodkrantę ir jos švyturį, Dendrologinį taką, Raganų kalną, Kormoranų koloniją ir praeis Avino kalną.

„Ilgai vaikščiojome, bendravome su Neringos savivaldybe ir ieškojome, kaip į žygio trasa įlieti kuo daugiau įdomių vietų, pertelkti Neringos dvasią. Tikime, kad pavyko. Net ir 10 km dalyviai jau galės pasidairyti po kopas, aplankys švyturį. Ilgesnėse distancijose bus daugiau kopų, švyturių ir kitų įdomybių“, - pasakojo renginį organizuojančio „Savo miesto“ vadovė Giedrė Bernotaitė.

„Neringos žygio“ maršrutuose pažymėtos yra Parnidžio, Vacekrugo, Naglių kopos. Nidos, Pervalkos, Juodkrantės švyturiai, Bulvikio ragas ir kiti gamtos bei žmonių sukurti objektai. Trasas dalyviai gali rinktis šias: 10 km „Pažink Nidą“, 25 km „Aplenk briedį su HIATUS“, 50 km „Atrask Naglį su Columbia“ bei 75 km „Nugalėk slibiną“.

Patogumai dalyviams

Visi renginio dalyviai gaus informacinius žemėlapius, su pažymėtu maršrutu, įdomiausiomis vietomis. Jų taip pat laukia trasoje išdėstyti atskaitos punktai, kur ilgesnių distancijų dalyvių lauks užkandžiai, pietūs, vanduo ir medicininė pagalba.

„Norime užtikrinti, kad dalyviai jaustųsi saugūs ir jiems nieko netrūktų tiek trasoje, tiek ir renginio vietoje. Jei atsiras tokių, kurie nebegalės tęsti savo žygio, juos galėsime parvežti iki renginio vietos. Budės ir greitosios pagalbos personalas. Pačioje renginio vietoje veiks vaikų žaidimų zona ir kitos pramogos. Kad neprailgtų laikas laukiantiems sugrįžtančių artimųjų ar draugų“, – sakė G. Bernotaitė.

Renginio metu, po 10 ir 25 km dalyvių sugrįžimo planuojamos nemokamos paskaitos apie sveiką gyvenseną, aktyvų laisvalaikį. Jos prasidės nuo 12 valandos.

GALERIJA

  • „Neringos žygio“ metu – per tris kopas ir daug kitų objektų
  • „Neringos žygio“ metu – per tris kopas ir daug kitų objektų
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS