Organizatoriai: policija surengė reidą 2024 metų olimpinių žaidynių būstinėje Paryžiuje | KaunoDiena.lt

ORGANIZATORIAI: POLICIJA SURENGĖ REIDĄ 2024 METŲ OLIMPINIŲ ŽAIDYNIŲ BŪSTINĖJE PARYŽIUJE

  • 0

Prancūzų policija antradienį surengė reidą 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių organizacinio komiteto (COJO) būstinėje, likus kiek daugiau nei metams iki šio sporto renginio atidarymo ceremonijos.

Reido priežastis iš karto nebuvo aiški, tačiau COJO teigė, kad jie visapusiškai bendradarbiauja su tyrėjais.

Tyrimui artimas šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad reidai buvo atlikti COJO būstinėje ir už olimpinių žaidynių objektų statybas atsakingos organizacijos „Solideo“ biuruose.

Tai pirmas toks reidas į organizacinio komiteto būstinę.

Kratas patalpose atliko kovos su korupcija ir finansiniais nusikaltimais tyrėjai ir Paryžiaus policijos finansų brigada BRDE, sakė kitas tyrimui artimas šaltinis.

Prieš dvejus metus dviejose Prancūzijos kovos su korupcija agentūros (AFA) ataskaitose atkreiptas dėmesys į „riziką, turinčią įtakos sąžiningumui“, ir interesų konfliktus, galinčius, kaip perspėjo agentūra, pakenkti žaidynių įvaizdžiui, kurio nori organizacinio komiteto vadovas Tony Estanguet (Tonis Estangė).

AFA inspektoriai teigė, kad pirkimų procedūra buvo netiksli ir neišsami, ir pabrėžė, kad „kartais pasitaiko galimų interesų konfliktų situacijų, kurios nėra tinkamai prižiūrimos“.

Šie reidai – naujausia pastarųjų metų drama Prancūzijos sporte.

Birželį Brigitte Henriques (Brižit Henrikes) daugelį nustebino atsistatydindama iš Prancūzijos Nacionalinio olimpinio komiteto (CNOSF) prezidentės pareigų.

B. Henriques pasitraukimas paskatino Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) paskelbti pareiškimą, kuriame ragina visus prisiimti atsakomybę ir nutraukti vidinius nesutarimus, kurie pastaraisiais mėnesiais paveikė CNOSF veiklą.

Jos įpėdinis dar nepaskirtas.

Kelios federacijos – futbolo, regbio, gimnastikos ir teniso – buvo įsivėlusios į skandalus.

Dėl to iš pareigų atsistatydino du aukšto rango asmenys – vasario mėnesį po kaltinimų seksualiniu ir psichologiniu priekabiavimu iš pareigų pasitraukė Prancūzijos futbolo federacijos (FFF) prezidentas Noelis Le Graetas.

Tai įvyko praėjus vos dviem mėnesiams po to, kai Prancūzija pralaimėjo FIFA pasaulio futbolo čempionato Katare finalą.

Buvęs sporto ministras ir Prancūzijos regbio treneris Bernard'as Laporte'as (Bernaras Laportas) sausį taip pat pasitraukė iš Prancūzijos regbio federacijos (FFR) prezidento pareigų po to, kai buvo nuteistas už korupciją. Apie atsistatydinimą jis paskelbė likus keliems mėnesiams iki Prancūzijoje vyksiančio pasaulio vyrų regbio čempionato.

Paryžiaus olimpinės žaidynės prasidės 2024 metų liepos 26-ąją ir tęsis iki rugpjūčio 11 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS