Paaiškėjo Lietuvos paplūdimio tinklininkų varžovai Europos čempionate | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO LIETUVOS PAPLŪDIMIO TINKLININKŲ VARŽOVAI EUROPOS ČEMPIONATE

  • 0

Rugpjūčio 2-6 dienomis Vienoje (Austrija) vyksiančiame Europos paplūdimio tinklinio čempionate bus galima išvysti dvi Lietuvos poras. Moterų turnyre dalyvaus Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė, o vyrų – Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas.

Šiokių tokių vilčių patekti į pirmenybes dar turi Ieva Vasiliauskaitė ir Erika Kliokmanaitė, kurios yra ketvirtos rezerviniame sąraše.

Tuo tarpu pagrindiniame sąraše esančios po 32 vyrų ir moterų komandas po trečiadienį Vienoje vykusios burtų traukimo ceremonijos buvo suskirstytos į grupes.

Su 13-u reitingu į Europos pirmenybes patekusios M. Paulikienė ir A. Raupelytė (pasaulio reitingas – 50) rungtyniaus D grupėje kartu su vokietėmis Svenja Muller ir Cinja Tillmann (36), ispanėmis Liliana Fernandez ir Paula Soria (48) bei austrėmis Franziska Friedl ir Katharina Schutzenhofer.

S. Muller yra C. Tillmann yra praėjusių metų Europos čempionato bronzos medalių laimėtojos, taip pat jos yra triumfavusios „Beach Pro Tour Elite16“ serijos turnyre. Ispanė L. Fernandez yra trejų olimpinių žaidynių dalyvė.

Vyrų turnyre P. Stankevičius ir A. Knašas (44) pateko į F grupę. Jų varžovais bus vokiečiai Nilsas Ehlersas ir Clemensas Wickleris (15), olandais Stefanu Boermansu ir Yoricku de Grootu bei austrais Timo Hammarbergu ir Timu Bergeriu.

C. Wickleris yra 2019 metų pasaulio vicečempionas. Su N. Ehlersu jis pradėjo žaisti kartu nuo praėjusių metų pasaulio čempionato Romoje. Jie laikomi realiais kandidatais iškovoti Paryžiaus olimpinių žaidynių medalį. S. Boermansas ir Y. de Grootas yra 2021 metų Europos vicečempionai. Austrijos pora į Europos čempionatą pateko gavusi vardinį kvietimą.

M. Paulikienei tai bus jau ketvirtosios Europos pirmenybės, o kitiems trims lietuviams – pirmosios.

GALERIJA

  • Paaiškėjo Lietuvos paplūdimio tinklininkų varžovai Europos čempionate
  • Paaiškėjo Lietuvos paplūdimio tinklininkų varžovai Europos čempionate
  • Paaiškėjo Lietuvos paplūdimio tinklininkų varžovai Europos čempionate
  • Paaiškėjo Lietuvos paplūdimio tinklininkų varžovai Europos čempionate
CEV nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS