Pasaulio čempionate debiutavęs G. Truskauskas: nepavyko savęs maksimaliai realizuoti | KaunoDiena.lt

PASAULIO ČEMPIONATE DEBIUTAVĘS G. TRUSKAUSKAS: NEPAVYKO SAVĘS MAKSIMALIAI REALIZUOTI

Penktąją pasaulio čempionato dieną naują Budapešto (Vengrija) stadioną išbandė Gediminas Truskauskas.

200 m atrankoje dalyvavęs sprinteris distanciją įveikė per 20,90 sek. Tai buvo debiutinis Gedimino pasaulio čempionatas, kuriame galutinėje įskaitoje pavyko užimti 39 vietą.

„Džiugu dėl pirmo starto pasaulio čempionate. Aukštesnio lygio varžybos buvo tik Tokijo olimpinės žaidynės, kuriose 2021 metais teko debiutuoti. Labai džiugu, kad čia pavyko sudalyvauti, iš kitos pusės, nelabai džiugu, kad nepavyko savęs maksimaliai realizuoti“, – po atrankos bėgimo teigė lietuvis. Įdomu, jog Tokijo olimpinėse žaidynėse lengvaatletis taip pat užėmė 39 vietą.

Pasak G. Truskausko, patirtis startuoti pasaulio čempionate yra neįkainojama: „Sąlygomis nesiskųsiu, jos superinės. Kalbant apie oro temperatūrą, daugumai gal per karšta, bet sprintui tikrai gerai. Priklausomai, kiek toleruoji tą karštį, čia kiekvienam asmeniškai, bet aš su tuo problemų neturiu. Konkurencija, takelis puikūs, viskas gerai.“

Rugpjūčio pradžioje Valmieroje (Latvija) vykusiame Baltijos šalių komandiniame čempionate prastai pasijautęs lengvaatletis neslėpė, jog tai išmušė iš vėžių: „Šiek tiek gal fizinio pasiruošimo pritrūko, nes savaitėlę laiko buvau atkritęs, tai treniruočių režimas susijaukė. Visgi, poto dar dvi savaites spėjau pasitreniruoti, forma atrodė visai nieko. Aišku, treniruotės yra viena, o pasaulio čempionatas – visai kas kita.“

Trečiame atrankos bėgime, kuriame startavo G. Truskauskas, paskutinis į pusfinalį patekęs dalyvis distanciją įveikė per 20,50 sek. Šį sezoną Gediminas greičiausiai bėgo Europos komandiniame čempionate, kur 200 m nuotolį įveikė per 20,60 sek. ir nedaug atsiliko nuo Europos žaidynių podiumo laikų.

„Šiandien tikslas buvo bėgti aplink geriausią sezono rezultatą. Manau, tikrai galėjau subėgti, bet ne visada pavyksta taip, kaip norisi. Baigiu sezoną ne taip, kaip norėjau, bet patirčių reikia visokių. Aišku, galėtų jų daugiau būti saldžių“, – vylėsi nacionalinis rekordininkas, kuris 2021 metais užfiksavo 20,48 sek. rezultatą. Sprinterio pagrindinis kito sezono tikslas – patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kuba

Kam jie važiuoja ...jeigu neįgalūs..

Aha nepavyko

...kiaušiniai sutrukde...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS