Pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionato viltis – disko metikas | KaunoDiena.lt

PASAULIO JAUNIMO LENGVOSIOS ATLETIKOS ČEMPIONATO VILTIS – DISKO METIKAS

Liepos 22-27 dienomis Judžine (JAV) vyks pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionatas, kuriame startuos vienuolika Lietuvos sportininkų. Per visą varžybų istoriją iškovoti apdovanojimus kol kas pavyko tik keturiems lietuviams - Viktorijai Žemaitytei, Andriui Gudžiui, Airinei Palšytei bei Dovilei Dzindzaletaitei. Šiemet mūsiškiai turi pagrįstų vilčių iš už Atlanto grįžti ne tuščiomis.

Pagal geriausią sezono rezultatą trečią vietą savo amžiaus grupėje pasaulyje užima disko metikas Domantas Poška, į dešimtuką patenka šuolių į aukštį rungtyje startuosianti Gintarė Nesteckytė (10 vieta), tarp lyderių yra ir šuolininkė į tolį Jogailė Petrokaitė (14 vieta), ieties metikė Simona Dobilaitė (15 vieta) bei bėgikė Modesta Morauskaitė (19 vieta). Tiesa, 400 m rungtyje, kur startuos ir M.Morauskaitė, lietuvę lenkia net dešimt JAV sportininkių, iš kurių planetos čempionate dalyvauti galės vos dvi.

"Tikimės geriausio, jeigu kas nors parodys geriausią savo rezultatą, bus labai puiku. Didžiausias galimybes iškovoti medalį turbūt turi Domantas Poška. Lyginant su buvusiomis jaunimo rinktinėmis, ši komanda yra tikrai stipri, visi sportininkai pajėgūs patekti į 16-uką", - sakė jaunimo rinktinės vadovas Viktoras Meškauskas.

Visi pasaulio jaunimo čempionate startuosiantys lietuviai, išskyrus ėjikus Martyną Jarusevičių, Živilę ir Moniką Vaiciukevičiūtes, mėnesio pradžioje dalyvavo prestižinėse jaunimo varžybose Manheime (Vokietija) bei užėmė vietas pirmuose dešimtukuose. Trims Lietuvos lengvaatlečiams pavyko patekti ir į prizininkų trejetą: 24 metus gyvavusius jaunimo, 19-mečių, 18-mečių Lietuvos rekordus pagerino ir antrą vietą užėmė M.Morauskaitė, asmeninį rekordą pasiekė bei vienam varžovui nusileido ieties metikas Edis Matusevičius, o trečią vietą užėmė S.Dobilaitė. D.Poška Manheime liko ketvirtas.

"Sezono pradžioje sekėsi visai gerai, pasirodydavau geriau nei planavome. Pasaulio čempionate į finalą tikrai tikiuosi patekti bei pagerinti asmeninį rekordą. Po šio sezono dar metus mėtysiu jaunimo grupėje, tačiau startuosiu ir su vyresniais", - pasakojo D.Poška.

Šį sezoną D.Poška diską, sveriantį 1,75 kg, numetė 63,83 metro bei pagerino A.Gudžiui priklausiusį Lietuvos 18-mečių rekordą.

"Nesistengiu pagerinti Andriaus rekordų, tiesiog taip išeina. Praėjusiais metais pagerinau, reikėjo ir šiemet pagerinti", - šypsojosi disko metikas.

Susitvarkyti su įtampa Lietuvos sportininkams bus svarbiausias uždavinys. Kai kurie lengvaatlečiai dar neturi jokių svarbių tarptautinių varžybų patirties. Viena tokių - S.Dobilaitė.

"Pirmos rimtos varžybos ir iškart pasaulio jaunimo čempionatas JAV, ir dar be manęs - trenerės. Simona pakeis visas ieties metikes Lietuvoje, tik pas ją vis dar nėra tokio susidomėjimo, koks turėtų būti. Jai dar rūpi grožis, kad kuo labiau įdegusi būtų, kaip čia raumenukai atrodys. Po pasaulio jaunimo čempionato jos nuomonė pasikeis, jei ten pateks į aštuntuką. Žinoma, norime geresnės vietos, o su 53-54 metrais, kiek ji meta dabar, galima laimėti ir medalį", - pasakojo S.Dobilaitę treniruojanti Teresė Nekrošaitė.

Ieties metikė apie savo galimybes iškovoti apdovanojimą kalbėjo kiek atsargiau, tačiau Judžine tikisi būti bent tarp aštuonių stipriausiųjų.

"Rezultatai sezono pradžioje nebuvo labai geri. Praeitą sezoną praleidau, todėl buvo sunku įsivažiuoti, bet po to kelerias varžybas iš eilės vis gerinau asmeninį rekordą, įvykdžiau normatyvą į pasaulio jaunimo čempionatą, numečiau 54 metrus. Dabar stengiuosi kuo geriau pasiruošti, tvarkyti techniką, o pasaulio jaunimo čempionate būti aštuntuke arba dar aukščiau", - sakė S.Dobilaitė.

Šuolininkei į tolį J.Petrokaitei pasaulio jaunimo čempionatas nebus pirmas karjeroje: prieš dvejus metus sportininkė užėmė 21 vietą.

"Nemėgstu kalbėti apie ateitį. Pasaulio čempionate tikiuosi patekti į finalą. Su treneriu užsibrėžėme šį sezoną pasiekti rezultatą tarp 6,40 m ir 6,50 m. Mes ta linkme dirbame, jei nepasiseks, tai nepasiseks, bet tikiuosi tokio rezultato, - pasakojo J.Petrokaitė. - Lietuvoje nėra konkurencijos, kelios pajėgios varžovės pasitraukė iš sektoriaus - Asta Daukšaitė, Lina Andrijauskaitė. Konkurencijos reiktų, nes atsirastų dirgiklis, kad reikia daugiau šokti."

Pirmieji Lietuvos lengvaatlečiai į JAV išvyks jau sekmadienį.

Rinktinės sudėtis

1. Modesta Morauskaitė (400 m)
2. Gintarė Nesteckytė (šuoliai į aukštį)
3. Jogailė Petrokaitė (šuoliai į tolį)
4. Simona Dobilaitė (ieties metimas)
5. Živilė Vaiciukevičiūtė (10 000 m sportinis ėjimas)
6. Monika Vaiciukevičiūtė (10 000 m sportinis ėjimas)
7. Rapolas Saulius (110 m barjerinis bėgimas)
8. Julius Malotkinas (rutulio stūmimas)
9. Domantas Poška (disko metimas)
10.Edis Matusevičius (ieties metimas)
11.Martynas Jarusevičius (10 000 m sportinis ėjimas)

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS