Pirmąją „Halls Winter Rally” dieną – dramatiška kova ir su gamta | KaunoDiena.lt

PIRMĄJĄ „HALLS WINTER RALLY” DIENĄ – DRAMATIŠKA KOVA IR SU GAMTA

  • 0

Naktinis rūkas penktadienį pavertė pirmąją „Halls Winter Rally” pusę tikra drama.

Lyderį nuo artimiausių persekiotojų skyrė vos kelios sekundės, o dėl įvairių priežasčių iš greičio ruožų teko pasitraukti keliems ekipažams.

Po šešių naktinių greičio ruožų absoliučioje ralio įskaitoje pirmauja Dominykas Butvilas su „Škoda Fabia R5”, tačiau Martynas Samsonas su „Mitsubishi Mirage” nuo jo atsilieka vos 7,7 sekundės. 17,1 sekundės nuo lyderio atsilieka Giedrius Notkus, tačiau už jo – vos 6 sekundėmis atsiliekantis latvis Janis Vorobjovas.

„Labai daug rūko. Tiesiosiose neįmanoma matyti toliau automobilio priekio. Labai didelis stresas ir važiuoti labai sunku”, - sakė D.Butvilas.

Gamtos sąlygas minėjo ir M.Samsonas.

„Važiuot – kaip į sieną. Tačiau turiu gerą šturmaną ir problemų nėra”, - sakė M.Samsonas, kalbėdamas apie savo šturmaną Mindaugą Varžą.

Jau pirmajame „Vostok Europe” greičio ruože avariją patyrė Vytautas Švedas su „Mitsubishi Lancer Evo X”, į medį rėžėsi Giedrius Firantas su BMW 325. Taip pat dėl gedimo penktadienio varžybas baigė Justas Tamašauskas (BMW M3).

Ketvirtasis „utenainfo.lt” greičio ruožas buvo lemtingas Egidijaus Gelūno ekipažui su „Mitsubishi Lancer Evo IX”, patyrusiam avariją. Pats lenktynininkas buvo nuvežtas medikų apžiūrai.

Penktajame „Vostok Europe” greičio ruože lūžo Evaldo Joteikos automobilio „VW Golf” 1galinio rato ašis. Paskutiniame penktadienio greičio ruože „shop.pitlane.lt” sugedo Virginijaus Daudžvardžio automobilis „Opel Kadett”.

Šeštadienį lenktynininkų laukia šeši dieniniai greičio ruožai. Net keturis jų žiūrovai galės stebėti iš „Halls” festivalio miestelio, esančio vos už 10 km nuo Utenos.

„Halls” festivalio miestelyje bus galima pasišildyti prie laužų, gyvai išgirsti naujausią informaciją iš ralio trasų. Žiūrovai galės išmėginti jėgas padangų slalomo, virvės traukimo, regbio kamuolių ir pasagų mėtymo rungtyse, pažaisti diskogolfą, kroketą ir lankinį, laimėti vertingų prizų.

Pirmąsyk žiūrovams skirtoje zonoje veiks vaikų pramogų erdvė. Mažieji žiemos linksmybių gerbėjai šildomoje palapinėje galės sudalyvauti piešinių konkurse, pažaisti smiginį, išmėginti 3D akinius. Vaikai taip pat galės pajodinėti ant ponio, stebėti stulbinantį chemikų šou.

Išalkę žiūrovai galės rinktis net keturių šalių: Lietuvos, Gruzijos, Italijos ir Vokietijos – patiekalus.

„Halls” festivalio miestelį žiūrovai patogiai gali pasiekti nuo kelio Utena-Kuktiškės (nr. 111). Važiuojant iš Vilniaus A14 keliu reikėtų sukti Kuktiškių link. Kelias bus pažymėtas specialiomis nuorodomis.

GALERIJA

  • Lenktynininkams trukdė rūkas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS