Plaukikė K. Teterevkova jaunimo olimpinėse žaidynėse iškovojo sidabro medalį | KaunoDiena.lt

PLAUKIKĖ K. TETEREVKOVA JAUNIMO OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE IŠKOVOJO SIDABRO MEDALĮ

Buenos Airėse (Argentina) vykstančių trečiųjų jaunimo vasaros olimpinių žaidynių merginų 200 m plaukimo krūtine rungties finale penktadienį Lietuvos atstovė Kotryna Teterevkova finišavo antra ir iškovojo sidabro medalį.

16-metė plaukikė distanciją įveikė per 2 min. 28,18 sek. ir nusileido tik japonei Shiori Asabai (2 min. 26,8 sek.).

Bronzos medalį pelnė Pietų Korėjos sportininkė Wang Heesong (2.28,83).

K. Teterevkova atrankos varžybose tarp 36 dalyvių buvo aštunta (2.31,36).

Tai jau antrasis Lietuvos plaukikės medalis jaunimo olimpinėse žaidynėse. 100 m distancijoje K. Teterevkova iškovojo bronzą.

Pasveikino Lietuvos vadovai

Lietuvos Respublikos prezidentė pasveikino Argentinoje vykstančiose jaunimo olimpinėse žaidynėse plaukimo krūtine 200 m rungtyje sidabro medalį iškovojusią Kotryną Teterevkovą.

Pasak šalies vadovės, antrasis laimėjimas ir dar aukštesnis pergalės laiptelis tik įrodo, kad prieš tai laimėta bronza buvo ne atsitiktinė sėkmė ir kad Lietuva turi dar vieną puikią kovotoją pasaulio plaukimo takeliuose. Visa šalis džiaugiasi išskirtiniu pasirodymu Argentinoje.

Prezidentė palinkėjo, kad sportininkę ir toliau lydėtų toks pat ryžtas ir ištvermė, didinant meistriškumą, stiprinant sportinį charakterį ir įsitvirtinant tarp geriausių pasaulio plaukikų.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis taip pat pasveikino K. Teterevkovą.

Pasak premjero, šis pasiekimas tik patvirtina, kad mūsų šalies sportininkai pasižymi didele ištverme, drąsa ir nepaliaujamu ryžtu siekti naujų aukščiausių rezultatų. Vyriausybės vadovas dėkoja jaunajai plaukikei, kitiems Lietuvos sportininkams, jų treneriams, kurie savo darbu veda mūsų šalį į sporto lyderių pozicijas, ir linki dar ne vieno aukšto pasiekimo ateities varžybose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ačiū

Sveikinimai!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS