Po konkurentų smūgių rankų nenuleis | KaunoDiena.lt

PO KONKURENTŲ SMŪGIŲ RANKŲ NENULEIS

“Nepamirškite, jog dukart žaidėme su čempione. Su „Energija“ niekada nebūna lengva“, - teigė „Kaunas Hockey“ klubo treneris Aurimas Gutauskas. Jo auklėtiniai dviem pralaimėjimais pradėjo Lietuvos ledo ritulio lygos pirmenybes, tačiau rankų nenuleidžia.

Pirmajame ture kauniečiai Elektrėnų ekipai svečiuose nusileido 2:5. Įvarčius svečiams mušė Donatas Kumeliauskas ir Erminas Gutauskas. Antrosiose rungtynėse „Kaunas Hockey“ pasistengė surinkti gausesnę sudėtį ir namuose „Energijai“ užmezgė kietesnę kovą. Per pirmąjį kėlinį įvarčių nepasiekė nei viena komanda, o po pirmosios pertraukos darbo ėmėsi elektrėniškiai. Iš pradžių Artūras Katulis pasiuntė ritulį į vartus, o netrukus pasižymėjo Mantas Marcinkevičius. Tačiau prieš paskutinį kėlinį šansus kauniečiams sugrąžino taikliai šovęs legionierius iš Baltarusijos Aleksandras Mikhejonokas. Vos prasidėjus trečiajam kėliniui šeimininkai žengė dar vieną žingsnį – Dovydas Streckis rezultatą išlygino. Kai jau atrodė, kad kauniečiai, aistringai palaikomi savo sirgalių, perėmė iniciatyvą, veiksmas pasuko į kitą pusę. Jų gynyba subyrėjo per vieną minutę. Mauras Baltrukonis iš pradžių pasiuntė pirmąjį savo įvartį, o po keliasdešimt sekundžių – ir antrąjį. Atitrūkę 4:2, elektrėniškiai išlaikė persvarą iki pat pabaigos.

Po rungtynių, nepaisant pergalės, daugiausia nepasitenkinimo reiškė svečiai. Įvartį pelnęs M.Marcinkevičius ir komandos kapitono asistento pareigas einantis gynėjas Aurimas Gaidauskas pažėrė kritikos čempionato organizatoriams ir kalbėjo apie sunkumus prisitaikant prie pasikeitusių taisyklių.

Jeigu pirmosios „Energijos“ ir „Kaunas Hockey“ rungtynės vyko pagal senąsias IIHF taisykles, tai rugsėjo 22-ą dieną teisėjai seminare buvo supažindinti su naujomis taisyklėmis, todėl jau antrose tarpusavio rungtynės teisėjai pražangas traktavo pagal naujas IIHF taisykles.

„Labai sunku buvo adaptuotis prie naujų taisyklių, kadangi niekas mūsų tinkamai neinformavo. Nebuvo aišku, kas leidžiama, o kas jau laikoma nuobauda, todėl per pirmą kėlinį praktiškai žaidėme mažumoje. Visgi treniruotėse daug dirbome ties žaidimu mažumoje ir tai davė vaisių - gerai apsigindavome ir dar pavykdavo užpulti“, - sakė M.Marcinkevičius.

Pastabų teisėjams, tiesa, menkesnių, turėjo ir „Kaunas Hockey“ treneris A.Gutauskas: „Gavome nemažai baudos minučių, kažkur teisėjai pamatė tik mūsiškių nusižengimus, nors tą patį darė ir varžovai. Bet taip ledo ritulyje būna“.

„Pagal žaidimą namuose pasirodėme neblogai, galbūt sportinė sėkmė buvo varžovų pusėje. Gerai, kad pamatėme savo spragas, kurias stengsimės pašalinti“, - kalbėjo treneris.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS