„Porsche Carrera Cup GB“ dalyvių planus sujaukė sniegas | KaunoDiena.lt

„PORSCHE CARRERA CUP GB“ DALYVIŲ PLANUS SUJAUKĖ SNIEGAS

  • 0

Balandžio 14-17 dienomis, „Silverstone GP“ trasoje, kartu su FIA WEC ir ELMS serijų lenktynėmis vyko antrasis „Porsche Carrera Cup GB“ etapas.

Šių lenktynių serijoje Lietuvos „Juta Racing“ komandą atstovauja Jonas Gelžinis ir Tautvydas Barštys jaunesnysis.

Pirmoji treniruotė vyko lyjant lietui. Jos metu Jonas G. parodė ketvirtą laiką bendroje įskaitoje, o Tautvydas B. buvo pirmas „ProAm2“ klasėje. Antrosios treniruotės metu, kuri vyko jau esant sausai dangai, Jonas parodė 3 laiką, tuo tarpu Tautvydas ir toliau lyderiavo savo klasėje.

Dėl iškritusio sniego kvalifikaciniai važiavimai buvo atšaukti. Į startą lenktynininkai išsirikiavo pagal čempionato rezultatus po pirmojo etapo. Jonas pirmajame važiavime startavo iš 8 vietos, antrajame- 7 vietos, o Tautvydas abu važiavimus pradėjo iš 13 vietos.

Pirmasis važiavimas vyko džiūstant trasai, todėl prieš važiavimą komandai teko priimti rizikingą sprendimą renkantis tinkamas padangas. Komandos pasirinkimas naudoti „slick“ tipo padangas buvo teisingas. Iš karto po starto Jonas šoktelėjo į 4 vietą ir visą distanciją iki finišo išliko joje. Tautvydas po nesėkmingo starto buvo nukritęs į paskutinę rikiuotės vietą, bet ilgainiui atsikovojo iki 13 vietos.

Antrajame važiavime J. Gelžinis starte prarado vieną poziciją. Vėliau Jonas atakavo septintoje vietoje važiavusį lenktynininką, tačiau varžovas nedarė klaidų ir aplenkti jo nepavyko. Tautvydas B. starte papuolė į veiksmo sūkurį ir prieš jį pradėjus suktis automobiliui, jam nepavyko išvengti kontakto ir antrojo važiavimo finišo jis nepasiekė.

Po dviejų etapų Jonas G. užima 7 vietą bendroje įskaitoje ir „Pro“ klasėje, T. Barštys užima 2 vietą „ProAm2“ klasėje ir tik dviem taškais atsilieka nuo klasės lyderio. „Juta Racing“ komanda užima 6 vietą komandinėje įskaitoje.

Abu antrojo etapo važiavimus laimėjo praėjusių metų čempionas Dan Cammish, kuris po savęs paliko Dino Zamparelli ir Charlie Eastwood.

Trečiasis „Porsche Carrera Cup GB“ etapas vyks birželio 3-5 dienomis, Oulton Park trasoje.

GALERIJA

  • „Porsche Carrera Cup GB“ dalyvių planus sujaukė sniegas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS