Prasidėjo „Danske Bank Vilniaus maratono“ renginiai | KaunoDiena.lt

PRASIDĖJO „DANSKE BANK VILNIAUS MARATONO“ RENGINIAI

  • 0

Penktadienį Vilniuje „Danske Bank Vilniaus maratono“ organizatoriai renginio partnerius pakvietė į partnerių popietę. Be šventės partnerių, renginyje taip pat dalyvavo ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Renginį organizuojančios VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Valavičius susirinkusiems pristatė šiais metais maratono dalyvių ir svečių lauksiančias naujoves. Visų pirma tai – beveik dvigubai lygesnė trasa. Trasos sukilimas šiemet buvo sumažintas iki 130 metrų arba 47 proc.

„Labai džiaugiamės, kad šiemet mūsų komandai pavyko sumažinti trasos sukilimą, kuris leis dalyviams gerinti asmeninius rezultatus, o galbūt ir maratono rekordus. Žinoma, mūsų svajonė yra turėti vieno rato maratono trasą. Tačiau tam kol kas nepasirengę nei maratono organizatoriai, nei miestas. Kad tai padarytume, reikėtų prijungti visą Antakalnį. Tačiau kitais metais žadame keisti 4,2 kilometrų trasą ir dalyviams pristatyti 5 kilometrų distanciją,“ – pasakojo D. Valavičius.

„Tikimės, kad sekmadienio rytą dalyvių skaičius pasieks 15 tūkstančių. Tai tikėtina, nes vien per šią naktį bėgikų skaičius augo tūkstančiu. Be to, galime pasidžiaugti, kad į bėgimo šventę noriai įsitraukia įmonės. Pagal mūsų turimus duomenis, vidutiniškai kas trečias dalyvis yra įmonės atstovas“ – teigė VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius.

Taip pat D. Valavičius pristatė šiais metais dalyvių lauksiančius medalius. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga renginio organizatoriai gavo leidimą pasipuošti juos heraldiniu vyčiu.

Savo ruožtu, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sveikino visus susirinkusius ir džiaugėsi jau penkioliktus metus iš eilės sėkmingai gyvuojančiu renginiu.

„Neabejoju, kad Vilniaus maratonas yra unikali bėgimo šventė. Renginio dalyviai bėgdami turi galimybę pamatyti tiek modernią, tiek istorinę Vilniaus puses bei žalias miesto erdves. Manau, kad šis maratonas neabejotinai yra viena iš miesto vizitinių kortelių ir galiu tvirtai pasakyti, kad renginys turi miesto palaikymą.“

Dalyviams sėkmės linkėjo ir „Danske Bank“ generalinis direktorius.

Penktadienį prasidėję „Danske Bank Vilniaus maratono“ renginiai tęsis visą savaitgalį. Jau rytoj (rugsėjo 8 dieną) maratono organizatoriai kviečia visus norinčius paskanauti makaronų į jau šeštą kartą vyksiančią „Makaronų fiestą“. Dalyvauti gali visi maratono, „RIMI Pusmaratonio“ ar „LYMPO 10 km bėgimo“ dalyviai. „Makaronų fiesta“ vyks Katedros aikštėje nuo 14 iki 20 valandos. Renginio organizatoriai žada, kad šiais metais joje bus išdalinta apie 800 kilogramų makaronų.

„Danske Bank Vilniaus maratono“ dalyviai šiemet gali rinktis iš šešių skirtingų distancijų: maratono, „Rimi Pusmaratonio“, „Lympo 10 km“ ir „Rimi šeimos 4,2 km bėgimo“. Studentai ir moksleiviai bėgs 3 km, o vaikai – 200 metrų „#BEACTIVE vaikų bėgime“.

Maratono dalyviai tradiciškai startuos ir finišuos Katedros aikštėje. Bėgimo trasa drieksis Neries paupiu, tęsis Žvėryne, Vingio parke, Gedimino prospekte ir Senamiestyje. Maratono bėgikams teks įveikti du ratus, o pusmaratonio – vieną ratą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS