Prieš čempionatą – užuominos apie auksą | KaunoDiena.lt

PRIEŠ ČEMPIONATĄ – UŽUOMINOS APIE AUKSĄ

Šiandien dvikova Elektrėnuose su šalies čempione "Energijos" ekipa "Kaunas Hockey" ledo ritulininkai pradės naują varžybų sezoną.

Išretėjusiose Lietuvos pirmenybėse startuos vos keturios ekipos – prie čempionės "Energijos", vicečempionų kauniečių prisidės ir du Vilniaus klubai – "Hockey Punks" ir "Geležinis vilkas".

Per reguliarųjį sezoną komandos sužais šešis ratus – po aštuoniolika rungtynių. Paskutinis mačas numatytas 2019-ųjų vasario 28-ąją, po to prasidės atkrintamosios varžybos. Prizininkai paaiškės kovo mėnesį.

Kalbos apie aukščiausią tikslą – aukso medalius – vyravo "Kaunas Hockey" sezono atidarymo šventėje.

"Jei komandų biudžetai būtų skaičiuojami ne vien pinigais, bet ir entuziazmu, "Kaunas Hockey" būtų geriausias sporto klubas Kaune. Linkiu, kad baigtume kalbas apie antrąsias vietas ir pagaliau nugalėtume elektrėniškius!" – į ledo ritulininkus kreipėsi Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys.

Dar visai neseniai Kaune nebuvo įprasta garsiai kalbėti apie ledo ritulį, tačiau situacija radikaliai pasikeitė.

Naujokai – pajėgūs

Ambicingus palinkėjimus išsakė ir komandos rėmėjai, prisiminę, kad Kaunas nuo seno buvo viena Lietuvos ledo ritulio sostinių, o mieste gyvavo net šešiolika klubų.

"Dar visai neseniai Kaune apskritai nebuvo įprasta garsiai kalbėti apie ledo ritulį, tačiau dabar situacija radikaliai pasikeitė. Šiandien mes vaikštome išdidžiai pakeltomis galvomis. Už tai ačiū miestui ir rėmėjams", – teigė vienas "Kaunas Hockey" vadovų ir žaidėjas Petras Nausėda.

"Mūsų tikslas toks ir buvo, kad "Kaunas Hocey" taptų pavyzdžiu visam Lietuvos ledo rituliui. Tad ir šį sezoną stengsimės dar labiau ūgtelėti", – pabrėžė klubo prezidentas Vytautas Kemėšis.

Žinomiausias Kauno ekipos naujokas – Lietuvos rinktinės puolėjas Donatas Kumeliauskas. 31-ų metų veteranas per savo karjerą yra žaidęs Kazachstane, Anglijoje, Latvijoje ir kitose užsienio šalyse. Kitas debiutantas – patyręs baltarusis Aleksandras Michejonokas jau spėjo pasižymėti vadinamuoju hat-trick'u (trimis įvarčiais) per kontrolines rungtynes su Latvijos antrosios lygos "HS Marupe" ekipa.

Treneris ramus

Šiemetės "Kaunas Hockey" komandos pagrindą sudarys senbuviai, o ekipos vairą perėmė buvęs trenerio Jevgenijaus Čugajaus asistentas Aurimas Gutauskas.

"Ačiū už pasitikėjimą ir naujas pareigas. Nuo šiol turėsite klausyti manęs", – šypsojosi A.Gutauskas.

"Kauno dienos" paklaustas, ar tiki, kad kauniečiams pavyks aplenkti legendinę "Energiją", kuriai atstovauja ne vienas Lietuvos rinktinės žaidėjas, treneris atsakė: "Mes stengsimės siekti pačių aukščiausių tikslų, nors visos čempionate dalyvausiančios komandos sustiprėjo. Bet kuriuo atveju jaučiamės gerai pasirengę. Dirbome pusantro mėnesio, spėjome patobulėti ir fiziškai, sužaidėme kontrolinių rungtynių, todėl viskas priklauso nuo mūsų pačių."

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS