Prieš moterų rankinio finalą – pažadai nepasiduoti | KaunoDiena.lt

PRIEŠ MOTERŲ RANKINIO FINALĄ – PAŽADAI NEPASIDUOTI

„Mes dar pasidraskysime“, - pažadėjo Kauno rajono HC “Garliava SM-CASCADA” ekipos trenerė Rita Urnikienė. Jos auklėtinės šeštadienį žais trečiąsias ir galbūt lemiamas Lietuvos moterų rankinio lygos finalo rungtynes.

Kol kas serijoje iki trijų pergalių tvirtai – 2:0 pirmauja titulą ginanti Kauno “ACME-Žalgiris”. Kaunietės rajono komandą įveikė ir namuose - 42:31 ir išvykoje 42:41. Tačiau antrasis finalo mačas vyko itin dramatiškai.

Aiškus poros favoritas „ACME-Žalgiris“ pralaimėjo pirmąją dvikovos dalį 19:20, bet susigriebė antrojoje. Žalgirietės ilgai pirmavo, bet finiše vėl pristigo budrumo. Likus 20 sekundžių iki susitikimo pabaigos švieslentė rodė lygų rezultatą – 41:41, tačiau ryžtinga žalgirietės Dovilės Ilčiukaitės ataka baigėsi 7 m. baudiniu ir varžovių žaidėjos pašalinimu. Baudinį tiksliai realizavo komandos kapitonė Gabija Vidūnaitė, kuri ir užtikrino sunkią „ACME-Žalgiris“ komandai pergalę minimaliu pranašumu.

Žalgirietėms daugiausia įvarčių pelnė komandos kapitonė Gabija Vidūnaitė (16), Simona Kazlauskaitė (13), Gintarė Lydekaitė (3). Garliavos komandoje rezultatyvumu išsiskyrė Diana Šatkauskaitė (11), Kamilė Bušaitė (10), Emilė Aglinskaitė (5).

Serijoje dėl bronzos Vilniaus „Eastcon-Tauras-Vilniaus kolegija“ prieš sostinės LEU „Šviesa-Eglė“ komandą taip pat pirmauja 2:0.

Prieš trečiąją finalo akistatą, šeštadienį prasidėsiančią 13 val. Lietuvos veterinarijos akademijos salėje, portalas kaunodiena.lt pakalbino garliaviškių trenerę Ritą Urnikienę.

- Kodėl antrose rungtynėse čempionėms pasipriešinote kur kas labiau nei pirmame mače?

- Gal dėl to, kad žaidėme namuose. Per pirmas rungtynes irgi viskas tvarkoje būtų, bet labai trūko traumuotos Lauros Masiulevičiūtės. Ji – mūsų smegenys. Tad teko leisti daugiau jaunimo. Galbūt merginos sutriko. Bet tai natūralu žinant, kad žaidžia panelės, kurioms 16 metų.

- Tačiau kovėtės iki galo ir nusileidote vos 1 įvarčiu. Tokiai jaunai ekipai nėra blogai...

- Nebuvome beviltiškos. Tačiau mūsų problema – didelis amžiaus ir meistriškumo skirtumas tarp žaidėjų. Kai žaidžia pagrindinės rankininkės – viskas tvarkoje, tačiau, kai išleidžiame jaunesnes mergaites, joms labai sunku. Vis dėlto džiaugiuosi, kad visos stengiasi. Jaunimui žaidimas finale yra puiki pamoka. Ateityje šis patyrimas joms labai pravers.

- Ar tai, kad patekote į finalą ir užsigarantavote sidabro medalius – jūsų realių galimybių atspindys?

- Panašiai ir planavome. Pernai kažkaip nepavyko peršokti Vilniaus „Eastcon-Tauras-Vilniaus kolegija“ barjero, o šiemet pasiryžome nebeklupti. Išanalizavome vilnietes, padirbėjome prie teorijos, pašlifavome veiksmus praktiškai – ir pavyko.

- Kurias žaidėjas pavadintumėte jūsų ekipos lyderėmis?

- Kamilė Bušaitė, Diana Šatkauskaitė, Laura Masiulevičiūtė. Kaip minėjau, pastarosios netektis apsunkino mūsų padėtį.

- Nepaisant sunkumų, trečiajame mače tikriausiai pergalės lengvai neatiduosite?

- Tikrai ne. Jaunimą nuraminau, kad niekas neprarasta, antrą vietą jau turime, kodėl nepabandžius pakovoti dėl aukso? Tai merginos ir bando kabintis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS