R. Nadalį įveikęs M. Raoničius krito Brisbeno pusfinalyje | KaunoDiena.lt

R. NADALĮ ĮVEIKĘS M. RAONIČIUS KRITO BRISBENO PUSFINALYJE

  • 0

Penktadienį trečioji pasaulio raketė Milošas Raoničius nesunkiai nugalėjo vieną geriausių planetos tenisininkų Rafaelį Nadalį, tačiau pusfinalyje pralaimėjo septintajam pagal skirstymą Grigorui Dimitrovui (ATP-17).

„Mažuoju Federeriu“ pravardžiuojamas tenisininkas kanadietį nugalėjo rezultatu 7:6 (9:7), 6:2.

Šiame susitikime titulą ginantis M.Raoničius laimėjo net 86 proc. savo pirmųjų, tačiau tik 48 proc. savo antrųjų padavimų. Kanadietis nė karto nepalaužė savo varžovo padavimų serijos, o pats pralaimėjo dvi.

Tai pirmas kartas per trejus metus, kai Kanados atstovas nerungtyniaus Brisbeno turnyro finale. Tuo tarpu G.Dimitrovas šiame čempionate žaidžia ketvirtą kartą, o finale rungtyniaus pirmą sykį. Praėjusiais metais bulgaras pasiekė tris ATP turnyrų finalus, tačiau nė vieno titulo neiškovojo nuo 2014 metų.

Kitoje pusfinalio poroje pergalę taip pat iškovojo žemesnį ATP reitingą turintis tenisininkas. Japonas Kei Nishikoris (ATP-5) nugalėjo „US Open“ čempioną Staną Wawrinką (ATP-4) 7:6 (7:3), 6:3.

Šveicarui nepadėjo ir šiek tiek geriau žaisti padavimai. Jis laimėjo 73 proc. savo pirmųjų kirčių ir atliko 9 neliečiamus padavimus, o japonas atsakė su 66 proc. ir 1 neliečiamu kirčiu.

K.Nishikoris ir G.Dimitrovas tarpusavyje susitiks penktąjį kartą, o tenisininkas iš Bulgarijos dar nėra laimėjęs nė karto.

Į „Brisbane International“ finalą patekę tenisininkai jau užsitikrino 150 ATP reitingo taškų bei 41 tūkst. JAV dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS