Šeimos tragedija tęsiasi: R. Rumšo sūnaus dopingo testas – teigiamas | KaunoDiena.lt

ŠEIMOS TRAGEDIJA TĘSIASI: R. RUMŠO SŪNAUS DOPINGO TESTAS – TEIGIAMAS

  • 8

23 metų Raimondas Rumšas jaunesnysis diskvalifikuotas dėl draudžiamos medžiagos GHRP-6 vartojimo, praėjus vos penkiems mėnesiams po savo 21 metų brolio Lino Rumšo mirties.

Italijos olimpinio komiteto antidopingo skyrius antradienį išplatino pareiškimą, jog Lietuvos dviratininkas buvo patikrintas rugsėjo 4 dieną netoli namų Lukoje (Italija) ne varžybų metu.

„Atletas Raimondas Rumšas, licencijuotas Italijos dviračių sporto federacijos, buvo pripažintas dėl teigiamo dopingo testo, kuri mestu aptiktas GHRP-6,“ – teigiama pareiškime.

Italijos antidopingo komisija diskvalifikavo „Palazzago-Fenice“ atstovavusį dviratininką ir tęs tyrimą.

Buvęs Lietuvos jaunimo rinktinės narys praėjusią liepą laimėjo lenktynes Italijoje „Freccia dei Vini“ ir pergalę skyrė savo broliui Linui. Šis buvęs dviratininkas, atstovavęs mėgėjų komandai, netikėtai mirė gegužės 2 dieną.

Po L.Rumšo mirties Lukos miesto pareigūnai pradėjo tyrimą, kurio metu buvo tikrinamos buvusios L.Rumšo komandos „Altopack“ būstinė ir visos Rumšų šeimos namai.

Dviratininkų tėvas, dabar 45 metų Raimondas Rumšas, yra finišavęs trečias 2002 metų „Tour de France“ lenktynių bendrojoje įskaitoje.

Bet po to Prancūzijos policija sulaikė jo žmoną Editą, keliavusią atgal į namus Italijoje su dideliu medikamentų kiekiu. R.Rumšas buvo iškviestas į tyrimą, bet atsisakė atvykti, o jo žmona kalėjime Prancūzijoje prabuvo 34 dienas.

2003 metais R.Rumšas buvo diskvalifikuotas dėl 2003 metų „Giro d'Italia“ lenktynėse, kuriose jis užėmė šeštą vietą, mėginyje aptikto dopingo.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Debizmas

Idomiai, zmonems niekas nesvarbu, nei ju vaiku gyvybe nei ju paciu, svarbiausia Laimeti! O kas po to? Matosi kad jiems nesvarbu, visi isiauke i sita dopingo pasauli ir nesiruosia nieko keisti. Nu ka padarysi.

Manau

Ne seimos tragedija,o seimos afera tesiasi.Kaip zmones nepasimoko is savos nelaimes.

Nejaugi...

Ar jie isproteje?Nesilaiko taisykliu,nebijo mirciu ,nebijo zmoniu pasmerkimo.Nejaugi negana vieno sunaus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS