Rankinio lygoje – lemiamos kovos dėl aukštesnių pozicijų | KaunoDiena.lt

RANKINIO LYGOJE – LEMIAMOS KOVOS DĖL AUKŠTESNIŲ POZICIJŲ

  • 0

Šešioliktasis Vivus.lt Lietuvos vyrų rankinio lygos turas žada ne vieną intriguojančią dvikovą. Pridėjus tai, kad visose rungtynėse ekipos kovos dėl svarbių taškų, kurie lems galutinę vietą lentelėje po reguliaraus sezono, tai vienas įdomiausių turų šiemet.

Kovo 6 d.

Alytaus „Varsa-Stronglasas“ – Kauno „Granitas-Karys“

Alytaus sporto rūmai 19 val.

Pastaraisiais metais Alytaus klubas dažnai liūdindavo Kauno ekipą. Vis tik šiame sezone situacija pasikeitė. Geriausios to pavyzdys – pirmosios rungtynės, kurias kauniečiai laimėjo 38:27. Į Alytų jie atvyksta kaip sezono lyderiai ir dvikovos favoritai. Šeimininkų patirties visuomet reikia prisibijoti, tačiau šiemet Kauno klubas, panašu, kad nebeturi jokių psichologinių barjerų žaidžiant nei su viena lygos ekipa. Įvertinus abiejų ekipų demonstruojamą žaidimą, kauniečiai akivaizdūs rungtynių favoritai, nepaisant to, kad žaidžia išvykoje.

Prognozė: 25-15-60

Kovo 7 d.

Klaipėdos „Dragūnas“ – Vilniaus VHC „Šviesa“

Neptūno sporto salė 19 val.

Pirmojoje tarpusavio dvikovoje buvo laukiama gerokai daugiau intrigos, tačiau tuomet klaipėdiečiai šventė lengvą pergalę – 34:26. Šiuo metu Klaipėdos ekipą tiesiog persekioja svarbių žaidėjų netektys ir tai aplygina ekipų pajėgumą. Praėjusiose rungtynėse namuose klaipėdiečiai turėjo daug vargo su Šiaulių ekipa, po to įveiktas HC „Vilnius“ klubas išvykoje. Su „Šviesa“ nebus lengviau, nors ekipa ir propaguoja panašų greitą žaidimo stilių, kuris gerai pažįstamas būsimiems rungtynių šeimininkams. „Dragūnas“ rungtynių favoritas, tačiau „Šviesa“ nebus lengvas riešutas. Įvertinus „Dragūną“ užpuolusį žaidėjų sveikatos sutrikimų ruožą, „Šviesa“ turi realų šansą įveikti klaipėdiečius. Taurės rungtynėse trūko vieno įvarčio, kaip bus šį kartą?

Prognozė: 55-15-30

KTU – Vilniaus HC „Vilnius“

Garliavos SC 19:30 val.

Dar vienos intriguojančios rungtynės ir tai puikiai atspindi pirmojo tarpusavio susitikimo rezultatas – 29:28 vilniečių naudai. Šiuo metu KTU yra gerokai stabilesnė ir aukščiausios lygos pamokas išmokusi ekipa. Prieš namų rungtynes būtent šią ekipą reikia laikyti dvikovos, kurioje kovos ekipos besikaunančios dėl panašių vietų turnyrinėje lentelėje, favorite. Tad rungtynių svarba nuo to tampa tik dar didesnė. Vilniaus komanda gerokai labiau patyrusi ir turi individualiai stipresnių žaidėjų, tačiau KTU gali atsakyti ilgu suolu ir didžiule žaidimo sparta, kuri nėra stiprioji vilniečių pusė. Pergalės atveju KTU iš esmės užsitikrintų penktąją vietą reguliariajame sezone.

Prognozė: 50-15-35

Kovo 10 d.

Utenos HC „Utena“ – Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“

Daugiafunkcinis SP.K. 13 val.

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse užtikrintą pergalę 45:30 iškovoję šiauliečiai sieks dviejų taškų išvykoje. Sezono pabaigoje lentelės antroje pusėje besistumdydami su kitomis ekipomis dėl geresnių pozicijų šiauliečiai atvyks maksimaliai susikaupę ir be jokio atsipalaidavimo. Utenos ekipai, norint pakovoti dėl taškų, reikia sužaisti geras rungtynes. Tačiau nepanašu, kad šiauliečiai bus linkę nuolaidžiauti.

Prognozė: 15-5-80

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS