Regbio „Top“ lygos startą vainikavo intriguojantys mūšiai | KaunoDiena.lt

REGBIO „TOP“ LYGOS STARTĄ VAINIKAVO INTRIGUOJANTYS MŪŠIAI

  • 0

Savaitgalį dvejomis atkakliomis rungtynėmis startavo naujasis Lietuvos regbio „Top“ lygos sezonas. Čempionų titulą ginantys „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai išsivežė nelengvą pergalę iš Kauno, o daugkartinis šalies čempionas „Vairas-Kalvis“ po atkaklios kovos įveikė svečius iš Latvijos.

„Vairo-Kalvio“ regbininkai Kekavos „Transact Pro“ (Latvija) ekipą namuose nugalėjo 20:17 (12:10).

Šeimininkus į priekį vedė Donatas Vilimavičius. Jo sąskaitoje – 15 taškų. 5 taškais pasižymėjo žaidžiantysis treneris Gediminas Marcišauskas.

„Rezultatas ne toks, kokio planavome. Žaidėme ne stipriausios sudėties, norėjome kai kuriose pozicijoje pabandyti jaunus žaidėjus. Su latviais žaisti niekada nebuvo lengva. Jų grumtynės visada būna didelės, sunkios, stabilios. Žaidimo braižas gana paprastas, bet mums neparankus. Svarbiausia – pasiekta pergalė“, – kalbėjo G. Marcišauskas.

„Žinojome, kad latviai žais seną grubų regbį ir turėsime tvirtai gintis. Visą laiką atkakliai gynėmės, o tas pasiaukojantis žaidimas atnešė mums pergalę“, – pridūrė „Vairo-Kalvio“ žaidėjas Evaldas Kanopackis.

Latvijos ekipos nariai džiaugėsi, kad sugebėjo mesti rimtą iššūkį tituluotam Šiaulių klubui, bet apgailestavo, dėl neišnaudotų progų parsivežti taškų.

„Nesame patenkinti rezultatu, bet džiaugiamės žaidimu, ypač antroje rungtynių pusėje. Antroje mačo dalyje turėjome pranašumą, bet padėties neišnaudojome. Laukėme techninių galimybių, nes grumtynėse varžovai negalėjo mūsų sutramdyti. Rungtynės buvo įdomios. Mes džiaugiamės galimybe varžytis „Top“ lygoje su stipriais varžovais“, – kalbėjo Latvijos klubo treneris Uldis Bautris.

„Rungtynės buvo geros, nes žaidėme apylygiai. Tai buvo gera pamoka mums žaidžiant šlapioje aikštėje. Kamuolys buvo slidus ir mes padarėme daug klaidų. Šiauliečiai gerai išnaudojo gynėjus, bet grumtynėse buvome stipresni mes. Varžovai daug metrų laimėjo spirdami kamuolį. „Vairas-Kalvis“ geriau išnaudojo pražangas, todėl ir pralaimėjome. Jei pabaigoje būtume privertę varžovus prasižengti, galbūt būtų lygiosios“, – apie mačą kalbėjo „Transact Pro“ žaidėjas Emilis Balodis.

„Baltrex-Šiauliai“ išvykoje 24:10 (10:3) įveikė sustiprėjusią Kauno „Žalgirio“ ekipą.

Nugalėtojams 10 taškų pelnė Martynas Lianzbergas, po 5 – Armandas Kalinauskas ir Vytautas Poškus, 4 – Vytaras Bloškys.

„Žalgirio“ gretose 5 taškus pelnė Domantas Tautkus, 3 – Giedrius Narakas, 2 – Dainius Tamoliūnas.

Antrajame ture šeštadienį „Žalgiris“ namuose susitiks su „Transact Pro“ ekipa, o Šiaulius sudrebins grandų mūšis tarp „Vairo-Kalvio“ ir „Baltrex-Šiaulių“.

Pirmosios dvejos rungtynės buvo sužaistos Lietuvos regbio pirmenybėse, kuriose pergales šventė sostinės ekipos.

Vilniaus „VRA-Tomosta“ klubas namuose po dramatiškos kovos 18:16 (0:11) nugalėjo Šiaulių „Vairo-Citmos“ ekipą, o Vilniaus „Geležinio vilko“ ekipa savo aikštėje 19:12 (12:7) įrodė pranašumą prieš Kauno „Tauro-Brum Brum“ regbininkus.

Gairės: regbis, Top lyga, startas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS