Rekordą parvežantis A. Juknevičius: padarėme didžiulį darbą | KaunoDiena.lt

REKORDĄ PARVEŽANTIS A. JUKNEVIČIUS: PADARĖME DIDŽIULĮ DARBĄ

  • 5

Jubiliejinį – 40-ąjį Dakaro ralį vainikavo šventė. Čia vėlų vakarą vietos laiku lenktynininkai džiaugėsi gerbėjų ir žiniasklaidos dėmesiu važiuodami iškilmingu finišo podiumu. Neįtikėtinai aukštą rezultatą – 12-ą vietą bendrojoje įskaitoje – pasiekęs „CRAFT Bearings“ komandos pilotas Antanas Juknevičius šventė, tačiau pripažino, kad mintys apie kitus metus jau neduoda ramybės.

„Keistas jausmas važiuoti per Dakaro finišo podiumą – ir labai smagu už visą komandą, ir kartu negali nuvyti minčių apie kitus metus. Norisi padėkoti kiekvienam prisidėjusiam – partneriams, komandos nariams ir, aišku, gerbėjams – kurie pamišę dėl Dakaro net naktimis sekė mūsų progresą, rašė ir palaikė. Kartu su komanda padarėme milžinišką darbą – dirbome beveik kaip laikrodukas, neturėjome beveik nei vieno techninio nesklandumo. Vienu žodžiu – neįtikėtina“, – po finišo kalbėjo lenktynininkas jau trečią kartą pagerinęs Baltijos šalių rekordą automobilių kategorijoje.

Tačiau švęsti „CRAFT Bearings“ komanda neturės kada – iškart po finišo ceremonijos lietuviai keliauja į Buenos Aires, iš kur tęs kelionę į Lietuvą. A. Juknevičius kartu su šturmanu Dariumi Vaičiuliu Vilnių pasieks pirmadienį 23.25 val.

Absoliučioje Dakaro automobilių kategorijos įskaitoje ir vėl triumfavo „Peugeot“ – šios komandos lenktynininkas Carlosas Sainzas jau prieš paskutinį etapą buvo susikrovęs net 46 min. persvarą prieš artimiausią varžovą. Antras liko dukart Dakaro čempionas Nasseras Al-Atiyah, o trečią vietą užėmė jo komandos draugas Ginielis De Villiersas.

Motociklų įskaitą pirmą kartą istorijoje laimėjo sportininkas iš Austrijos – Matthias Walkneris padovonojo „KTM“ komandai jau 17-ąją pergalę iš eilės. Keturračių klasėje triumfavo vietinis herojus Ignacio Casale, artimiausią varžovą aplenkęs daugiau nei pusantros valandos. Eduardas Nikolajevas su „Kamaz" nugalėjo sunkvežimių įskaitoje.

GALERIJA

  • Rekordą parvežantis A. Juknevičius: padarėme didžiulį darbą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nuostabu,

Labai dziaugiames, svekiname, abi komandos saunuoles!!!

>jega

a uliš Antanui su Darėnu duok ka nori.Ka tik važiuotu:D)Manau su bet kokia hrenowina nuklibėtu i nebut paskutiniai

Dzūkas, bet ne py....kas.

Tik nepatikėkit to Peugeo apžėlusiam vištvanagiui, nes ir tą sudaužys-sulaužys, kaip Tuzikas pūslę!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS