Renkama rekordinė Dakaro komanda | KaunoDiena.lt

RENKAMA REKORDINĖ DAKARO KOMANDA

  • 1

Iš bendraminčių lietuvių nuotraukų sudaryta Vyčio mozaika jau penktąjį jubiliejinį kartą lydės „General Financing team Pitlane“ į sudėtingiausią pasaulio ralio maratoną Dakarą. Tūkstančiai fanų susibūrę Vytyje, patalpinti garbingiausioje „Toyota Hilux Gazoo Racing“ vietoje, gali tapti rekordinio dydžio Dakaro komanda.

„Dakare kasmet sulaukiu šimtų ovacijų, rodant į Vytį ir jame patalpintas drauge keliaujančų nuotraukas. Tęsiame tradicijas. Drauge įveikti Dakarą ir vėl kviečiame Komandos draugus ir fanus. Pirmieji fanai Vytyje į sudėtingiausias planetos lenktynes su komanda iškeliavo 2014 metais. Pirmus dvejus metus koliažas buvo ant sportinių automobilių stogo, vėliau – ženkliai išaugus dalyvių skaičiui – jis puošė bolido šoną. Kasmet susidomėjimas šiuo projektu auga geometrine progresija“, - sakė B.Vanagas, Dakaro ralyje startuosiantis šeštąjį kartą.

Per ketverius metus drauge su lenktynininku Benediktu Vanagu Pietų Ameriką aplankė daugiau nei 19 000 tautiečių. Pirmąjį kartą į Dakarą keliavo šiek tiek daugiau nei 1000 fanų, 2017 m. – jau beveik 7000.

„Mes tikrai turime pagrindą teigti, kad esame didžiausia komanda Dakare. Norėčiau, kad šiemet ji taptų tokia didelė, jog nuotraukos nebetilptų į vieną Vytį ir 2018 m. Dakare bolidą puoštume jau dviem Vyčiais ant abiejų bolido šonų. 98 proc. Žmonių Lietuvoje žino Dakaro ralį, beveik 70 proc. juo domisi – tad tai tikrai yra įmanoma. Nes Lietuva ir Dakare yra Lietuva“, - teigė B. Vanagas.

Tapti Vyčio mozaikos dalimi galima paprastai ir greitai. Nuotraukos į Vytį keliamos internete  adresu racing.gf.lt/dakar-2017. Paspaudus nuorodą, jūsų „Facebook” profilio nuotrauka akimirksniu taps Vyčio dalimi. Tai galima padaryti ir kompiuteriu, ir išmaniuoju telefonu.

2018 metų „Dakare“ „General Financing team Pitlane“ komanda privalės įveikti daugiau nei 9 tūkstančių kilometrų trasą, kuri drieksis per tris Pietų Amerikos valstybes: Peru, Boliviją, Argentiną. Tai jau šeštasis Dakaras komandai ir Benediktui Vanagui.

GALERIJA

  • Renkama rekordinė Dakaro komanda
  • Renkama rekordinė Dakaro komanda
  • Renkama rekordinė Dakaro komanda
Edgaras Buiko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ech, vanagai, Vanagai...

Ir vėl išlindo tas dykaduonis...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS