„Rudens taurės“ trofėjai – ne vien Lietuvos šokėjams | KaunoDiena.lt

"RUDENS TAURĖS" TROFĖJAI – NE VIEN LIETUVOS ŠOKĖJAMS

Pirmą kartą tradiciniame sportinių šokių konkurse "Rudens taurė" surengtas profesionalų lygos varžybas laimėjo Rusijos atstovai.

Kauno sporto halėje surengta 24-oji "Rudens taurė" sulaukė, kaip ir pernai, daugiau nei 600 porų. Varžybose dalyvavo ir aštuonerių metų ar net jaunesni pradedantys šokėjai, ir tituluoti duetai.

Vienas pagrindinių renginio akcentų – Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) Lotynų Amerikos šokių profesionalų lygos reitingo varžybos susiklostė net taip, kaip tikėtasi.

Kauno sporto halėje surengta 24-oji "Rudens taurė" sulaukė, kaip ir pernai, daugiau nei 600 porų.

"Atvykęs į Kauną susirgo pasaulio ir Europos vicečempionas latvis Martas Smolko, jis su partnere Tina Bazykina dalyvavo tik šou programoje, tad medalius išsidalijo žemesnes pozicijas WDSF reitingų lentelėje užimančios, tačiau taip pat itin aukšto meistriškumo poros, o rezultatų skirtumą sudarė vos keli balai", – papasakojo Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) profesionalų lygos direktorius, "Rudens taurę" suorganizavusio Kauno klubo "Žiburys" vienas vadovų Vytautas Bankauskas.

Pirmą vietą iškovojo Pietų Amerikos šokių parodomosios programos Rusijos čempionai ir pasaulio čempionato bronzos medalių laimėtojai Denisas Kichtenka ir Galina Akopian (75 taškai). Finale antri buvo italai Luigi Francescangeli ir Noemi Oriolesi (71 tšk.), treti – rusai Andrejus Larinas ir Viktorija Jesatija (68 tšk.).

Daugkartiniai Lietuvos dešimties šokių čempionai Valerijus Osadčenka ir Olga Osadčenko (Kauno "Sūkurys", 64 tšk.) užėmė 4-ąją vietą.

Tarp mėgėjų sėkmingai pasirodė keturios Lietuvos šokėjų poros: WDSF suaugusiųjų standartinių šokių pasaulio reitingo varžybų sidabro medalius iškovojo kauniečiai Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė ("Rolo-Sūkurys"), Lotynų Amerikos šokių bronzą – kauniečiai Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė ("Santaka"), o jaunimo grupėje visus varžovus nustelbė Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno "Tvistas") bei Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalugaitė (MJ sportinių šokių akademija, Vilnius).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS