Smūgis Rusijai – 28-ių lengvaatlečių prašymai varžytis atmesti | KaunoDiena.lt

SMŪGIS RUSIJAI – 28-IŲ LENGVAATLEČIŲ PRAŠYMAI VARŽYTIS ATMESTI

  • 1

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) atmetė 28-ių Rusijos lengvaatlečių prašymus varžytis po neutralia vėliava. Tai suduos skaudų smūgį rusų viltims pasaulio lengvosios atletikos čempionate Londone.

IAAF patenkino tik trijų Rusijos lengvaatlečių prašymus, kurie turėjo įrodyti, kad niekaip nėra susiję su šalyje veikusia dopingo skatinimo sistema.

Po Rusijos dopingo skandalo šalies lengvaatlečiai negalėjo varžytis Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ir toliau yra pašalinti iš tarptautinių varžybų.

Jose dalyvauti gali tik neutralaus atleto statusą gavę sportininkai. Prie jų trečiadienį prisijungė buvusi Europos ieties metimo čempionė Vera Rebrik, 400 metrų bėgikė Ksenia Aksyonova ir barjerininkė Vera Rudakova.

Iš viso neutralaus sportininko statusą yra įgiję 15 Rusijos sportininkų. Dar 45-ių prašymus IAAF jau atmetė. Dar 27-ių sportininkų prašymai yra svarstomi.

Rugpjūčio mėnesį Londone vyks pasaulio čempionatas, kuriame Rusijos gretos turėtų būti rekordiškai mažos.

Didžiausia Rusijos žvaigžde greičiausiai bus šuolininkė į aukštį Marija Lasickienė, kuri neseniai ištekėjo už lietuvių kilmės Rusijos sporto žurnalisto.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

hmm

O aš nė vieno jankių sportininko be patikrinimo neleisčiau nes jankių niekas netikrina

SUSIJUSIOS NAUJIENOS