Sporto halėje spindi ir naujosios badmintono žvaigždutės | KaunoDiena.lt

SPORTO HALĖJE SPINDI IR NAUJOSIOS BADMINTONO ŽVAIGŽDUTĖS

Šiandien Kauno sporto halėje prasidėjo tarptautinis badmintono turnyras "Yonex Lithuania International". Šių metų atvirajame Lietuvos čempionate pasirodys rekordinis aukšto meistriškumo sportininkų būrys – 141 dalyvis iš 18 valstybių.

Didžiausios sportininkų delegacijos į Kauną atvyko iš Estijos ir Prancūzijos. Taip pat nemažai atletų delegavo Ukraina, Lenkija, Norvegija, Latvija, Rusija. Iš tolesnių šalių Sporto halės dangą išmėgins svečiai iš Islandijos ir Pakistano.

Turnyro, įtraukto į Tarptautinės badmintono federacijos oficialų kalendorių, geografiją išplės ir teisėjai. Jie ne tik teisėjaus turnyre, bet ir dalyvaus seminare.

Varžybose pasirodys Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms besiruošianti pajėgiausia Lietuvos badmintonininkė Akvilė Stapušaitytė. Turnyre startuos ir kiti šalies badmintono lyderiai Vytautė Fomkinaitė, Povilas Bartušis, Gerda Viotechovskaja, Edgaras Slušnys, Karolis Eimutaitis.

Keturias dienas vyksiančių varžybų nugalėtojai bus vainikuoti sekmadienį.

– Iš kurių Lietuvos atstovų tikitės aukščiausių rezultatų? – paklausėme turnyro organizatoriaus ir žinomo trenerio Juozo Špelverio.

– Aukščiausią reitingą tarp visų varžybų dalyvių, įskaitant ir užsieniečius, turi A.Stapušaitytė. Akvilė intensyviai rengiasi olimpinėms žaidynėms, į kurias ji pateko gavusi paskutinį likusį kelialapį. Bus įdomu pažiūrėti, kokios sportinės formos ji yra dabar. Juolab kad ji nedalyvavo pastarajame Lietuvos čempionate vasario mėnesį Druskininkuose. Tuo metu ji rinkosi reitingo taškus Pietų Amerikoje, o čempione tąsyk tapo Vytautė Fomkinaitė. Dabar ši aštuonliokmetė kaunietė grįžo po traumos.

– Kodėl turnyre nedalyvaus ilgametis šalies badmintono lyderis Kęstutis Navickas?

– Pirmiausia tokio aukšto lygio žaidėjui, žinant, kokius didžiulis krūvius per metus jis ištvėrė, nebūtina dalyvauti dar viename turnyre. Žinoma, siūliau jam pasirodyti gimtajame Kaune, bet sportininką galima suprasti. Jis per metus sudalyvavo net 27 turnyruose visame pasaulyje. Pridėkite dar dažnus skrydžius į Prancūziją, kur atstovavo vietos klubui. O kur dar pasirodymas Europos olimpinėse žaidynėse Azerbaidžane? Aš jau sukūriau tokį anekdotą, kad K.Navickas, įžengęs į kokį restoraną ar butą, kaskart nustemba, kodėl ten kėdės tokios neįprastos, nepanašios į jam kasdieniais tapusius lėktuvo krėslus. Iš tiesų jis kelionėse po visus žemynus praleido daugiau laiko nei namuose.

– Kaip sportininkas reagavo į žinią, jog negaus kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes?

– Apie tai buvo pranešta gegužės 1 d. Labai apmaudu, kad į jo taškų reitingą nebuvo įskaičiuotas minėtas startas Europos žaidynėse Baku, kur Kęstas iškovojo bronzos medalį. Tų taškų jam pritrūko. Jis liko vos per keturis laiptelius nuo bilieto į Rio de Žaneirą. Suprantu, kad jam labai skaudu praleisti antrą olimpiadą iš eilės. Su Kęstu dirbome daugiau nei du dešimtmečius ir pasiekėme labai daug, bet atėjo laikas pagalvoti apie naują gyvenimo etapą.

– Neseniai žiniasklaidoje pasirodė jūsų pareiškimas apie laidojamą Lietuvos badmintono ateitį.

– Nieko panašaus. Mano mintys buvo interpretuotos klaidingai. Aš tikiu badmintono perspektyvomis. Juk Lietuvoje auga ne vienas talentas: tai ir minėta V.Fomkinaitė, ir šešiolikmetis Markas Šamesas. Be abejo, į juos reikia įdėti daug triūso, bet aš pasirengęs dirbti. Manau, kad su ta pačia Vytaute per ketverių metų ciklą galime puikiai pasirengti 2020-ųjų olimpinėms žaidynėms.

GALERIJA

  • Juozas Špelveris
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

:(((

nespindejo vadinamos zvaigzdutes

nuomone

Nepaminejo, kad Stapusaityte turejo dar didesnius kruvius per metus, o skrydziu dar daugiau nei Navickas. Stapusaitytei po turnyru reikia biski poilsio, atsigauti ir toliau ruostis olimpiadai.....:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS