Startuos Prancūzijos ir Italijos trasose | KaunoDiena.lt

STARTUOS PRANCŪZIJOS IR ITALIJOS TRASOSE

  • 0

Spalis – prestižinių išbandymų mėnuo Lietuvos motociklų sporto rinktinėms, dalyvausiančioms Tautų taurės varžybose.

Tikslas – A finalas

Spalio 6–8 d. Prancūzijoje, Erne trasoje, vyks motokroso olimpiada vadinamos pasaulio Tautų taurės varžybos.

Lietuvai atstovaus Domantas Jazdauskas, Dovydas Karka ir Erlandas Mackonis.

Tarp varžovų bus JAV, Prancūzijos, Australijos, Italijos, Belgijos, Ispanijos, Nyderlandų, Vokietijos, Šveicarijos, Didžiosios Britanijos, Latvijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos, Kanados, Čilės, Guamo, Pietų Afrikos Respublikos (PAR), Estijos, Naujosios Zelandijos, Airijos, Brazilijos, Meksikos, Islandijos, Maroko, Portugalijos, Kroatijos, Liuksemburgo, Slovakijos, Austrijos, Čekijos, Danijos, Slovėnijos, Graikijos, Ukrainos, Lenkijos, Puerto Riko lenktynininkai.

Sportininkai dalyvaus MXGP, MX2 ir „Open“ klasių varžybose. Tikslas – surinkti kuo mažiau taškų (už pergalę skiriamas 1 tšk., už antrą vietą – 2 tšk. ir t.t.).

D. Jazdauskas startuos MXGP lenktynėse, D. Karka – „Open“, o E. Mackonis – MX2. Mūsiškiams keliamas tikslas patekti į A finalą, tarp 20 stipriausių pasaulio komandų.

Bendražygiai: motociklų su priekabomis komandoje – kupiškėnų J. Pirtino ir V. Vareikaitės ekipažas. / lmsf.lt nuotr.

A. Jasikonis vadovaus

Pernai motokroso pasaulio Tautų taurės varžybos įvyko JAV. Lietuvos rinktinė, kurią sudarė D. Jazdauskas, D. Karka ir Arminas Jasikonis, tarp 34 komandų užėmė 22 vietą.

2022 m. pergalę šventė amerikiečiai, antri buvo prancūzai, treti – australai. Latviai užėmė vienuoliktą vietą, estai – devynioliktą.

Kol kas geriausias lietuvių rezultatas – 2021 m. užimta 13 vieta. Tąkart Italijoje lenktyniavo A. Jasikonis, D. Karka ir E. Mackonis.

„Šį sezoną buvau pasiekęs vidutiniškai neblogą sportinę formą, bet dėl sveikatos problemų nugrimzdau į patį dugną. Ketinau dalyvauti nemažai varžybų rugsėjį ir spalį, taip pat – ir Tautų taurės, deja, planus teko koreguoti. Tačiau sulaukiau pasiūlymo būti Lietuvos rinktinės rinktinės vadovu – tai taip pat didelė garbė“, – sakė A. Jasikonis.

Ekipaže – mergina

Spalio 7–8 d. Italijoje numatytos motociklų su priekabomis ir keturračių motociklų Europos tautų taurės varžybos.

Lietuvos motociklų su priekabomis rinktinėje – Liutauras Variakojis ir Martinas Antonas, Irmantas Šeputis ir Remigijus Namikis, Jonas Pirtinas ir Viktorija Vareikaitė, rezervinis ekipažas – Tadas Natka ir Arnas Puodžiūnas.

Keturračių motociklų komandą sudaro Renatas Jegorovas, Laurynas Mikalauskas ir Gediminas Volkavičius.

Spalio 15-ąją taip pat Italijoje planuojamos supermoto pasaulio Tautų taurės varžybos. Mūsų šalį reprezentuos Gediminas Jomantas, Povilas Leckas ir Vidmantas Vaidinauskas.

GALERIJA

  • Startuos Prancūzijos ir Italijos trasose
lmsf.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS