T. Kaminskas: lėkti gali kiekvienas, o finišuoti – ne | KaunoDiena.lt

T. KAMINSKAS: LĖKTI GALI KIEKVIENAS, O FINIŠUOTI – NE

  • 0

Dar neseniai mokslus 12 klasėje krimtęs ir gokarto vairą sukiojęs Tomas Kaminskas sutiko su portalo skaitytojais pasidalinti savo emocijomis, kurios aplankė sėkmingai kirtus pirmojo gyvenime ralio finišą:

„Tai pirmas mano ralis, kurio finišą pasiekiau sėkmingai. Jausmas tikrai nuostabus. Pasijaučiau, kad esu tikras komandos pilotas, kurio uždavinys ne vien tik lėkti, tačiau viską daryti protingai ir atsakingai. Man kol kas svarbu pasiekti finišą. Tai svarbiausias tikslas, kol kas užimama pozicija nėra prioritetas.

Vienu metu adrenalinas ima viršų, tačiau komandos vadovai mane laiku pristabdė, todėl „Žemaitijos ralio“ egzaminą išlaikiau ir supratau dar vieną dalyką, kuriuo vadovausiuosi ir ateityje – geras ralio pilotas nėra tas, kuris spaudžia iki dugno, tačiau tas, kuris gali įvykdyti iškeltus uždavinius.

Prieš pat ralį mano treneris Andris Neikšans sakė, jog laukia sudėtingos varžybos ir jis neklydo. Daug kur trasose dėl gausaus lietaus plaukėme, o ne važiavome. Ir šiame ralyje pasiektas finišas tampa dar svarbesnis pažvelgus į finišavusių ir startavusių automobilių skaičių skirtumą.

Važiavau atsargiai, nes turėjau taip daryti ir dar keliuose raliuose laikysiuosi lygiai tokios pačio strategijos. Šį sykį ji pasiteisino ir jeigu ne nelemta klaida 7 greičio ruože, savo klasėje būčiau buvęs trečias, tačiau strigau ten, kur ne vienas lenktynininkas vertėsi ant stogo ar išlėkė iš trasos. Aš išsilaikiau, tačiau kol išsikapanojau iš visos košės praradau 6 minutes ir turėtą trečią vietą klasėje. Kol kas džiaugiuosi pirmuoju sėkmingu finišu ir pažadu toliau tobulėti dar labiau.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS