„Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ trečioji diena (apžvalga) | KaunoDiena.lt

„TURKISH AIRLINES BALTIC CHALLENGE CUP“ TREČIOJI DIENA (APŽVALGA)

  • 0

Šiandien „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre įvyks trečiosios dienos akistatos, po kurių paaiškės finalinės pozicijos grupėse bei tikslus paskutinės dienos mačų išsidėstymas. Prieš prasidedant šios dienos kovoms, pristatome šios dienos mačų apžvalgą.

Rumunų ambicijų patikrinimas

Pastaraisiais metais nemažai netikėtumų pateikianti Rumunijos nacionalinė rinktinė savo sėkmingų pasirodymų atkarpą pratęsė ir Vilniuje. Rumunai 7:3 įveikė Estiją bei prieš lemiamą grupių etapo dieną rikiavosi pirmoje B grupės pozicijoje.

Visgi, norėdami patekti į „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ finalą rumunai turės susidoroti su itin sudėtinga užduotimi – įveikti pastaraisiais metais šiame turnyre neklumpančią Latvijos klubų rinktinę, kuri taip pat šį turnyrą pradėjo pergalingai.

Prieš šių komandų susitikimą favoritais laikomi latviai, tačiau kartą geriau prieš rungtynes vertinamą rinktinę jau įveikusi Rumunijos ekipa padarys viską, jog latviai į gimtinę grįžtų patyrę pirmąją nesėkmę šio turnyro istorijoje.

Jaunosios lietuvių gynybos išbandymas

Jau prieš šį turnyrą buvo nemažai kalbama apie atjaunėjusią Lietuvos rinktinės gynybos liniją, o šeštadienio mače šioje pozicijoje išvysime dar daugiau jaunimo. Po pirmojo mačo į Rygą sugrįžti turėjo Nerijus Ališauskas, tad be jo ir Kosto Gusevo likusiai rinktinei į kovą teks mesti dar vieną jaunuolį. Šansą pasirodyti prieš savus žiūrovus ir naująjį rinktinės trenerį gaus Latvijoje rungtyniaujantis Paulius Rumševičius.

Nepaisant pokyčių sudėtyje treneris Danielis Lacroix savo taktikos keisti nėra pasiruošęs: jis ir toliau koncentruojasi į savo rinktinės žaidimą ir per vakar vykusią treniruotę siekė įvesti dar kelias taktines naujoves, kurias jis norėtų matyti Lietuvos rinktinės žaidime.

Baltarusijos federacija į šį turnyrą atsiuntė Žlobino „Metallurg“ klubo atstovus, kurie Vilniuje siekia pasisemti patirties ir tinkamai atstovauti jais pasitikėjusią šalies federaciją. Pirmasis mačas su Japonija jiems susiklostė nekaip, o po jo jie jau nebeturi vilčių pakovoti dėl aukščiausių pozicijų grupėje, tačiau norint išvengti paskutinės vietos jiems užtenka laimėti šias rungtynes per pagrindinį laiką.

Tuo tarpu lietuviams norint patekti į finalą užtenka laimėti šį susitikimą, o šalies ledo ritulininkai padarys viską, jog pratęstų savo užsitęsusią pergalių seriją ir padovanotų į „Pramogų“ areną ateisiantiems žiūrovams dar vieną puikių emocijų kupiną vakarą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS