Vėl nokautavo vyresnį varžovą | KaunoDiena.lt

VĖL NOKAUTAVO VYRESNĮ VARŽOVĄ

Boksininkui kauniečiui Eimantui Stanioniui nokautu laimėti antrąją dvikovą profesionalų ringe vėl neprireikė visų šešių raundų.

Įveikė amerikietį

Beikersfilde (JAV) 22-ejų metų E.Stanionis nugalėjo 28-erių metų amerikietį Isaacą Freemaną.

Varžovas kapituliavo praėjus vos 50 trečiojo raundo sekundžių. Tai buvo pusvidutinio svorio kategorijos boksininkų akistata.

"Nauja patirtis – gavau kelis smūgius galva, tačiau, nepaisant to, kiekviena dvikova – tai pamoka ateičiai. Esu dėkingas savo komandai. Stengiuosi tobulėti su kiekvienu žingsniu! Ačiū visiems už palaikymą ir motyvaciją!" – dėkojo E.Stanionis.

Iki šiol I.Freemanas buvo iškovojęs tris pergales (visas – nokautais), vieną kovą baigęs lygiosiomis ir patyręs penkias nesėkmes.

Šiemet balandį profesionalų ringe debiutavęs E.Stanionis jau per pirmąjį raundą nokautavo 33-ejų metų Nigerijos boksininką Rasheedą Lawalį.

Vadovo komplimentai

E.Stanionis yra pasirašęs sutartį su JAV profesionalų bokso agentūra "Ringstar Sports". Jos įkūrėjas ir vadovas – šveicaras Richardas Schaeferis, žinomas bankininkas, bokso vadybininkas.

"Šiomis dienomis kalbėjausi su treneriu Freddie Roachu. Jo žodžiai man giliai įstrigo. Freddie pabrėžė, kad jo klubo "Wild Card Gym" istorijoje dvi dienos – ypatingos: kai pirmą kartą duris pravėrė Manny Pacquiao ir kai pirmą kartą į treniruočių salę įžengė Eimantas Stanionis", – sakė R.Schaeferis.

Iš Filipinų kilęs M.Pacquiao – vienas tituluočiausių pasaulyje bokso profesionalų.

"Ringstars Sports" vadovas pridūrė, kad apie Eimantą kalbėjosi ir su žinomu bokso vadybininku lietuviu Egiu Klimu.

"Jis man pasakė: žmogau, tarp tavo vaikinų yra neįtikėtinai talentingas jaunuolis, puikus kovotojas. E.Klimas pripažino norėjęs, kad E.Stanionis atstovautų jo agentūrai", – sakė R.Schaeferis.

Išmoko gudrybių

E.Stanionio treneris F.Roachas yra prisidėjęs prie profesionalų bokso garsenybių Mike'o Tysono, Oscaro De La Hoyos, M.Pacquiao, Michaelio Moorerio, Miguelio Cotto, Julio Cesaro Chavezo, Guillermo Rigondeaux, Bernardo Hopkinso, Amiro Khano pergalių.

"Pagrindinis dalykas – mąstymas. Treneris labiausiai pabrėžia lyg ir nesudėtingas, bet taktiškai reikšmingas detales: tarkime, ko tikėtis iš varžovo, jeigu pasirinksiu vienokią ar kitokią stovėseną, kaip suklaidinti priešininką. Išmokau gudrybių, kurios neleistinos per mėgėjų varžybas", – apie F.Roacho treniruotes "Kauno dienai" pasakojo E.Stanionis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Šančiai vėl aukštumoj! Sėkmės tau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS