„Žalgirio“ regbininkai į finalą neprasibrovė | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIO“ REGBININKAI Į FINALĄ NEPRASIBROVĖ

Kauno „Žalgirio“ regbininkams nepavyks pakartoti pernykščio pasiekimo. Kauniečiai vakar savo aikštėje pralaimėjo Baltijos regbio "Top" lygos pusfinalio mačą Šiaulių "Baltrex-Šiaulių" komandai ir į finalą nepateko.

Žalgiriečiai vakar Kaune jau pirmojoje mačo dalyje atsiliko 7:22 ir nors antroji baigėsi lygiosiomis 12:12, jie turėjo pripažinti svečių pranašumą. Šiauliečiams šis mačas buvo principinis. Mat pernai "Žalgiris" nutraukė ilgus metus trukusį dviejų Šiaulių klubų dominavimą Lietuvoje ir sugebėjo iškovoti sidabro medalius. Šiemet kauniečiai puoselėjo dar didesnes ambicijas. Jie reguliariajame čempionate šiauliečius sutriuškino 15:0. Tačiau „Baltrex-Šiauliai“ neliko skolingi ir pusfinalyje laimėję 34:19 žengė į finalą.

„Žalgiriui“ daugiausia taškų pelnė: Paulius Sugintas - 9, Naglis Dunčikas 5, Gedas Monginas 5.

„Baltrex-Šiauliams“: Armandas Kalinauskas 14, Žygimantas Radžius 10, Arnoldas Patskočimas 5, Edmundas Ščavinskas 5.

70-ąją min. Dainiui Tamoliūnui ir Lukui Dzelvei buvo parodytos raudonosios kortelės.

„Baltrex-Šiaulių“ varžovais lemiamame mače dėl aukso taps kitas Šiaulių klubas – "Vairas-Kalvis". Čempionai pusfinalio akistatoje Jurbarke 29:7 pranoko jaunuosius „Šiaulių“ regbininkus.

Finalo dvikova bei mačas dėl bronzos medalių, kuriame susikaus „Žalgiris“ ir „Šiauliai“, numatyta ateinantį šeštadienį S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione. Šioje arenoje jau pluša statybininkai, besirengiantis net pusantrų metų truksiančiai kapitalinei renovacijai, kurios metu stadiono talpa bus padidinta iki 15 tūkst. žiūrovų, visos tribūnos bus uždengtos stogu, o žaidėjai bėgios ant naujos šildomos vejos. Tačiau susitarus su stadiono administracija kitą savaitę bus leista surengti net trejas A lygos futbolo varžybas bei svarbiausius rebgio Baltijos „Top“ lygos mačus. Šių metų Baltijos lygoje jėgas bandė net trys Šiaulių klubai, Kauno ekipa bei svečiai iš Latvijos „Miesnieki-Kekava“ regbininkai.

Šeštadienį vienerios rungtynės vyko ir Lietuvos regbio pirmenybėse. Vilniaus "Geležinio vilko" klubas namuose 9:18 nusileido "RK Skorpiono-Tauro-Citmos" ekipai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS