Žiaurumas: užpuolikai bandė nupjauti PAR triatlonininko kojas | KaunoDiena.lt

ŽIAURUMAS: UŽPUOLIKAI BANDĖ NUPJAUTI PAR TRIATLONININKO KOJAS

  • 2

Pietų Afrikos Respublikoje grupė vyrų užpuolė į treniruotę keliavusį triatlonininką ir bandė metalo pjūklu nupjauti jam kojas, trečiadienį pranešė sportininko kolegos.

Šalies rytinėje pakrantėje esančiame Durbano mieste trys vyrai antradienį auštant užpuolė 27 metų Mhlengi Gwalą (Mlengį Gvalą). Jie nutempė sportininką į krūmus ir pabandė nupjauti jam kojas.

„Jis dabar operuojamas – bandoma išgelbėti koją, chirurgai įsitikinę (kad tai pavyks)", – naujienų agentūrai AFP sakė PAR elitinių sportininkų rengimo programos vadovas Dennisas Jacksonas (Denisas Džeksonas).

M. Gwalos draugas, triatlonininkas Sandile Shange (Sandilė Šangė) pasakojo, jog M. Gwala jam sakė, kad užpuolikams atšipusiu ir surūdijusiu pjūklu nepavyko nupjauti kaulo.

„Du vyrai jį laikė , ... o trečias tiesiog pjovė koją, o kai priėjo kaulą, manau, užstrigo“, – radijo stočiai 702 pasakojo S. Shange.

„Mhlengi sakė, kad ... pjūklas buvo labai surūdijęs, ... senas ir nepagaląstas, ir jie pabandė (pjauti) kitą koją“, – pridūrė jis.

Netoli pravažiavus privačiam apsaugininkų patruliui užpuolikai pabėgo.

M. Gwala sugebėjo nušlubuoti į kelią ir pasikviesti pagalbą.

Užpuolimo motyvas kol kas neaiškus.

Gydytojai sakė, kad M. Gwala galės vėl vaikščioti ir bėgioti, bet tam prireiks daug laiko.

PAR triatlonininkas, 2016 metų olimpiados medalininkas Henri Schoemanas (Henris Šomanas) socialiniame tinkle „Twitter“ užpuolimą pavadino „absoliučiai slykščiu“ ir klausė, ar saugu PAR keliuose.

Nusikalstamumas PAR yra vienas didžiausių pasaulyje; policijos duomenimis, 2015-2016 metais šioje šalyje 100 tūkst. gyventojų teko 34 žmogžudystės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

hara

Juodasikniams nera nieko svento. Gerai, kad pas mus ju nera ir nebus...

ANTIJUODAS

Laisva kaip kuba,ko noreti-ka noriu ta dARAU-JUODAS JUODAM

SUSIJUSIOS NAUJIENOS